Posted by / luni, 10 aprilie 2017 / No comments / ,

Vrei să-ţi uşurezi munca la decojirea fructelor şi legumelor? Iată câteva trucuri grozave!Publicitate
Eu, unul, ador să gătesc, dar recunosc că detest tot ce ţine de pregătirea prealabilă a produselor alimentare. Bănuiesc că şi printre voi există persoane cărora nu le este tocmai drag să spele legumele sau să toace verdeţurile pentru mâncare... şi cu atât mai puţin să cureţe cartofii!

Am experimentat cu tot felul de ustensile menite să simplifice şi să accelereze curăţarea legumelor, dar niciunul nu m-a impresionat în mod deosebit.

Acesta este motivul pentru care vă voi prezenta astăzi un videoclip instrucţional grozav care oferă scurtături cu adevărat preţioase la decojirea fructelor şi legumelor. Iată ce mi-a atras atenţia în mod deosebit la acest material video, pe care vi-l pun la dispoziţie şi vouă la sfârşitul articolului:

cum sa curatam usor un cartof

1. Răzuirea rapidă a morcovilor

Curăţarea cojii morcovilor nu trebuie să fie neapărat o sarcină complicată! Ca să îţi simplifici treaba, ai nevoie doar de un... burete din sârmă!
Spală morcovii sub jet de apă, după care aşază-i pe tocător. Folosind buretele de sârmă, curăţarea cojii devine o joacă!

Un alt avantaj al acestui truc este că nu produce multă mizerie. După ce termini treaba, buretele se curăţă lesne cu apă şi detergent de vase. Grozav, nu?

2. Decojirea grepfruturilor cu lingura

Dacă vrei să intensifici aroma acrişoară a salatelor de fructe, atunci cu siguranţă vei îndrăgi acest truc grozav de decojire a grepfruturilor.

Aşază fructul pe o parte, adică cu capetele orientate pe orizontală. Taie fructul cu un cuţit ascuţit, dar nu desface jumătăţile. În continuare, introdu o lingură în tăietură şi roteşte-o în sensul acelor de ceasornic, apăsând fructul pe măsură ce înaintezi.

După ce ai descris conturul unui cerc complet, vei putea înlătura cu uşurinţă coaja celor două jumătăţi prin răsucire. Această metodă reţine sucul în interiorul fructului şi permite şi o prezentare mai aspectuoasă la servire!


3. Decojirea cartofilor cu mâna

Fierbe cartofii scurt, după care scufundă-i timp de 5-10 secunde într-o baie de apă foarte rece folosindu-te de un cleşte de bucătărie. Bagă apoi mâna în vasul cu apă rece şi râcâie uşor cartofii cu degetele... Vei rămâne uimit cât de repede se desprinde coaja! Ai grijă să nu imprimi prea multă forţă ca să previi sfărâmarea cartofilor!

Vezi cât de uşoară poate deveni curăţarea legumelor? Ca să afli încă trei trucuri grozave, urmăreşte videoclipul oferit mai jos – Ai numai de câştigat!Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vrei să-ţi uşurezi munca la decojirea fructelor şi legumelor? Iată câteva trucuri grozave!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu