Posted by / duminică, 2 aprilie 2017 / No comments /

Uite cum dezamăgirile duc la depresie!Publicitate
Un articol de Claudia Bulacu

Dezamăgirea este atunci când rezultatul unei acţiuni pe care o întreprindem sau atitudinea unei persoane nu sunt aşa cum ne-am fi dorit noi,cum ne-am imaginat noi că vor fi.

De obicei, rezultatele acţiunilor noastre se pot prevedea,adică,în linii generale,ştim cam la ce ne putem aştepta. De altfel, orice acţiune a noastră este făcută pentru a obţine un anumit rezultat la care am meditat destul timp şi care ne aduce foloase.

Ce se intampla,însă, când rezultatele nu sunt aşa cum vrem noi ? Suntem decepţionaţi,devenim depresivi,uneori, şi suntem dezamăgiţi că am investit timp,bani şi energie şi,iată, lucrurile au ieşit pe dos.

realitatea de zi cu zi nu este cum ne imaginam noi

Realitatea nu este una şi aceeaşi cu imaginaţia noastră


Puţini dintre noi iau în calcul factorul hazardului,al întâmplărilor care se pot petrece independent de voinţa şi intervenţia noastră şi care,de multe ori,ne par nefavorabile. Am spus « par » deoarece,în esenţă, divinitatea face în aşa fel încât tot ceea ce se petrece într-un anumit moment să fie DOAR în favoarea noastră. Destul de greu de acceptat această idee,mai ales când cineva drag pleacă de lângă noi sau pierdem bani sau ceva preţios.

Nu este de mirare că,prin această viziune simplistă, începem alte acţiuni pentru a repara aşa -zisul rău şi,în realitate, noi deschidem un ciclu al problemelor. Ceea ce ne imaginăm noi că trebuie să fie nu este acelaşi lucru cu realitatea. Toţi am constatat acest fapt măcar o dată în viaţă !

Rezultatele nu se pot schimba,însă atitudinea noastră faţă de ele , DA !

Atunci când ne simţim dezamăgiţi de o situaţie cel mai bun lucru pe care îl avem de făcut este să acceptăm situaţia aşa cum este,ştiind că ceea ce a depins doar de noi am făcut. Nu trebuie să emitem niciun gând negativ nici faţă de vecinul, nici faţă de Dumnezeu. Întotdeauna ceea ce trebuie să se întâmple se intapla,fie că vrem,fie că nu. Deci, primul lucru asta trebuie făcut.

Apoi, ar trebui să medităm la situaţia în cauză,să încercăm să descifrăm unde am greşit,dacă am greşit pe undeva, să încercăm să înţelegem că poate noi am fost prea optimişti şi că poate nu am evaluat corect riscurile. După ce am făcut şi acest lucru, ne gândim la pasul următor,dacă mai avem această posibilitate de a acţiona. Dacă nu mai sunt variante care ar putea schimba rezultatele, trecem la o altă acţiune,de data asta ,cu mai multă prudenţă.


Atitudinea de acceptare şi de încredere că divinitatea va găsi cea mai bună soluţie pentru noi este,de fapt, atitudinea corectă. Încrâncenarea,orgoliul şi răutatea vor genera alte rezultate cu mult mai dificil de controlat şi de reparat decât chiar pierderea iniţială.

Nu trebuie să uităm niciodată că Dumnezeu ne-a creat pentru a fi fericiţi,pentru a avea tot ce ne trebuie şi pentru a evolua. El nu face greşeli niciodată şi nici nu se dezminte. Ne trebuie doar răbdare să aşteptăm pentru a vedea cum lucrează El pentru noi şi cum va repara acel rău care ne-a dezamăgit.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Uite cum dezamăgirile duc la depresie!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu