Posted by / sâmbătă, 1 aprilie 2017 / No comments /

Tu ai idee de ce 1 aprilie se numește Ziua Păcălelilor?Publicitate
Un articol de Alexandra Ungureanu

Cum azi este 1 aprilie, ne-am gândit că v-ar plăcea să aflați mai multe detalii cu privire la această zi...

Originile celebrării sunt în Franța secolului XVI, momentul în care calendarul Gregorian a mutat Anul Nou de la data de 1 aprilie, la cea de 1 ianuarie.

facem farse prietenilor

De ce se numește ziua păcălelilor?

Pentru că vestea s-a propagat treptat, iar cei care încă mai sărbătoreau intrarea în noul an erau numiți păcăliții de 1 aprilie.

În zilele noastre, cei care sunt păcăliți în ziua de 1 aprilie, în Franța, sunt numiți "poisson d' Avril" (peşte de aprilie) și conform tradiției, trebuie să poarte întreaga zi o imagine cu un pește, prinsă cu un ac, de spatele tricoului.

În ceea ce privește țara noastră, ZIUA PĂCĂLELILOR a început să fie practicată în secolul 19, iar păcălelile pot fi simple, de genul "Ai ceva pe nas" sau foarte bine gândite, cu mult timp înainte.

Există chiar şi superstiţii legate de această zi. Se spune că este bine să faci farsele chiar înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tu ai idee de ce 1 aprilie se numește Ziua Păcălelilor?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu