Posted by / sâmbătă, 8 aprilie 2017 / No comments / ,

Te ustură ochii și lăcrimezi excesiv? Iată ce trebuie să faci!Publicitate
Un articold e Ileana Mladinoiu

Lacrimile sunt foarte importante pentru sănătatea ochilor. Ele îi protejează de agresiuni externe, curăță și lubrifiază partea globului ocular expusă aerului, pentru a-l menține umed în mod constant.

patlagina pentru a opri lacrimarea

La adult, prezența lacrimilor într-o cantitate adecvată la nivelul ochiului este legată de un anumit echilibru între secreția lacrimilor și eliminarea lor.

Dar, când substanțe iritante intră în contact cu ochiul, acestea stimulează glandele lacrimale și se produce lăcrimarea excesivă.

Fenomenul poate fi destul de jenant și provoacă probleme vederii.

Ce facem pentru a opri lăcrimarea dar și usturimea:


Nu ne ducem imediat în farmacii pentru a procura un tratament special. Căutăm chimen, albăstrele, patlagină și preparăm acasă un decoct, după următoarea rețetă:

Fierbem în 200 de ml de apă o lingură de semințe de chimen. În decoctul fierbinte și nefiltrat, adăugăm o linguriță de petale de albăstrele și una cu frunze de patlagină.

Se lasă astfel 24 de ore. A doua zi, decoctul se strecoară.

Se vor pune picături în ochi de mai multe ori pe zi.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Te ustură ochii și lăcrimezi excesiv? Iată ce trebuie să faci!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu