Posted by / sâmbătă, 8 aprilie 2017 / No comments / , ,

Patru semne precoce ale bolii Alzheimer pe care nu trebuie să le ignori!Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Cei mai mulți dintre noi cred ca Alzheimer înseamnă pierderea memoriei, dar studiile recente ne contrazic.

Afazia primară progresivă (PPA) este o formă de Alzheimer care afectează limbajul înaintea memoriei, dar aceste simptome cheie nu sunt luat în considerare de la început, ceea ce face ca mulți bolnavi să fie diagnosticați târziu.

uitare scriere sau citire este semn de alzheimer

PPA caracterizată prin pierderea progresivă de numire și identificare a obiectelor și dificultate în înțelegerea sensului cuvintelor.

Un studio recent în domeniu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Neurologie Cognitivă din Statele Unite ale Americii, sub conducerea Dr. Emily Rogalski, a confirmat faptul că simptomele bolii Alzheimer depind de partea creierului care este afectată,

Vestea mai puţin bună este că acest lucru nu poate fi confirmat decât dacă se face o examinare post-mortem.

“Modul în care a fost percepută şi interpretată boala nu este greşit, ci doar incomplet” – afirmă Dr. Rogalski.

Sunt câteva indicii cheie ale afaziei primare progresive, care pot conduce către diagnosticul de Alzheimer:

1. Lipsa inhibițiilor. Acesta este cazul mai multor forme de Alzheimer, inclusiv afazia primara progresivă.

O persoană care a fost foarte rușinoasă devin brusc foarte îndrăzneață și dezinhibată.

2. Probleme de limbaj. Este cel mai clar semn al afaziei primare progresive, care poate fi corelat cu Alzheimer, pentru că apare şi într-o formă primară de demență.

Cei afectați nu mai au coerență în vorbire și nu pot articula cuvintele.

Vorbirea este rară, cei afectaţi vorbesc peltic, vocabularul este sărac, se face deseori o confuzie a cuvintelor.

3. Dificultăți la scris. O persoană care nu avea nicio problemă la scris, se confruntă brusc cu dificultăți la despărțirea în silabe.

Se poate confrunta și cu dificultăți în a scrie câteva rânduri, a completa un formular simplu sau chiar în a semna un document.

4. Dificultăți la citit. Urmărirea propozițiilor devine o adevărată provocare, iar un paragraf întreg este deja o bătălie mult prea grea.


Afazia primară progresivă poate fi un simptom de Alhzeimer, dar şi al altei afecțiuni neurodegenerative, de aceea cercetătorii au urmărit grupuri de studiu pe perioade mai îndelungate.

Aşa au descoperit că există mai multe forme de Alzheimer, care au manifestări diferite, iar multe dintre simptomele lor tind să fie ignorate atăt de către bolnavi cât şi de medici. În urma studiul lor, cercetătorii au dorit să atragă atenţia asupra acestor aspect.

„ Este un pas important această conștientizare a faptului ca boala Alzheimer poate lua diferite forme, de aceea orice semn trebuie luat în considerare”, a concluzionat Dr. Emily Rogalski.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Patru semne precoce ale bolii Alzheimer pe care nu trebuie să le ignori!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu