Posted by / duminică, 9 aprilie 2017 / No comments /

Duminica Floriilor, semnificație creștină și tradiții!Publicitate
Un articol de Alexandra Ungureanu

Cu o săptămână înainte de Paşte, sărbătorim Intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor, este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti, din cursul anului bisericesc.

Totodată Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşte, cunoscută sub numele de "Săptămâna Mare", după cele 40 de zile de post.

ce sa faci de duminica floriilor

Înainte de a intra în Ierusalim, Hristos l-a înviat pe Lazăr. Această înviere simbolizează învierea întregului neam omenesc.

Se spune că Lazăr era un fecior tânăr, fratele fetei care s-a căsătorit cu Dragobete. Tradiția spune că, într-o sâmbătă, Lazăr a plecat cu oile la păscut, lăsând-o pe mama sa să facă plăcinte. Vrând să urce într-un copac, pentru a lua hrană pentru animale, își aduce aminte de plăcinte. Se grăbește să coboare, cade și moare.

Potrivit legendei, Lazăr ar fi murit de dorul plăcintelor.

În sâmbăta premergătoare Floriilor, femeile încă fac plăcinte pentru pomenirea adormiților.

Cum este o zi prin care se serbează vegetația, ea are ca simbol ramurile de salcie.

Tradiția spune că înainte de Duminica Floriilor, se strâng ramuri înmugurite de salcie și se duc la biserică, pentru a fi sfințite de preot.

Un alt obicei este acela, ca fetele nemăritate, să pună sub pernă o oglindă și un pieptăn, pentru a-și găsi alesul.

În Muntenia, oamenii nu se spală pe cap în ziua de Florii, întrucât aceasta este duminica în care înfloresc copacii și din această cauză, le poate albi părul.

La mulți ani tuturor celor care poartă nume de flori!

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Duminica Floriilor, semnificație creștină și tradiții!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu