Posted by / miercuri, 12 aprilie 2017 / No comments / ,

Ce să faci ca să ai cele mai rezistente ouă de Paște! Vei sparge pe toată lumea...Publicitate
Aceste trucuri îți pot fi de folos, mai ales acum în prag de sărbătoarile Pascale. Te asigur ca vei avea cele mai "tari" ouă și vei câștiga de fiecare dată când vei ciocni cu prietenii.

Iată cum să procedezi!

trucuri fierbere oua

1. Perforează coaja cu un ac

Ca să împiedici crăparea ouălor pe timpul fierberii și să le întărești zdravăn, perforează coaja ouălor crude cu un ac sau cu o igliţă bine ascuţită. Gaura nu trebuie să fie nici adâncă şi nici largă – este suficientă o împunsătură uşoară care să permită ieşirea aerului din ou pe timpul procesului de fierbere. Acest procedeu va face oul tau "indestructibil".

2. Adaugă o lingură de sare la apa din ibric

Un alt mod de întărire și de prevenire a spargerii ouălor pe timpul fierberii  constă în dizolvarea în apă a unei linguri sau două de sare. Şi această metodă funcţionează la fel de bine, conferind ouălor o mai bună rezistență la spargere.

3. Ţine ouăle fierte sub jet de apă rece

Ca să fie mai uşor de decojit, aşază ouăle într-o strecurătoare imediat după fierbere şi ţine-le sub jet de apă rece timp de câteva minute. În urmă, coaja se va desprinde mult mai uşor, iar albuşul va rămâne intact la decojire!

4. Învârte ouăle pe o suprafaţă tare

Cel mai uşor şi mai rapid mod de a deosebi ouăle fierte de cele crude presupune rotirea lor pe o suprafaţă plană. Ouăle fierte se învârt mai repede şi nu îşi modifică centrul de greutate, în timp ce ouăle crude se învârt lent şi dezordonat, şi apoi se opresc brusc.

Sper să te ajute aceste sfaturi și să-ți fie utile!


Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce să faci ca să ai cele mai rezistente ouă de Paște! Vei sparge pe toată lumea...

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu