Posted by / marți, 11 aprilie 2017 / No comments /

Acesta este secretul cozonacului din Moldova! Gospodinele îl trântesc şi pun ceva secret în compoziţia lui! Află despre ce este vorba...Publicitate
Astăzi îţi vom dezvălui secretul cozonacului tradiţional moldovenesc! Gospodinele îl trântesc şi adaugă apoi la compoziţie câteva ingrediente speciale.

IATĂ CARE SUNT INGREDIENTELE:

cel mai bun cozonac facut in casa

Aluat:

– 1 kg făină,

– 5 gălbenuşuri,

– 300 g zahăr,

– 250 g unt sau margarină,

– 500 ml lapte,

– 40 g drojdie proaspătă,

– esenţă de rom,

– esenţă de lămâie,

– un praf de sare.

Umplutură:

– 5 albuşuri,

– 5-6 linguri zahăr,

– 3-4 linguri cacao,

– esenţă de rom,

– 2 căni cu nuci măcinate.


MOD DE PREPARARE

Aluat:

1. Maiaua se prepară din drojdie amestecată cu două linguri de zahăr, 100 ml de lapte şi o lingură de făină. Amestecul se lasă apoi deoparte la crescut până îşi dublează volumul.

2. Încălzeşte puţin la foc restul cantităţii de lapte şi adaugă zahărul, amestecând bine până la dizolvare.

3. Topeşte untul şi lasă-l apoi să se răcească. Gălbenuşurile se amestecă cu praf de sare şi se bat bine până la obţinerea unei creme spumoase.

4. Cerne făină într-un vas mai încăpător, scobeşte în mijloc o adâncitură, şi răstoarnă pe rând în scorbura creată următoarele: maiaua, gălbenuşurile, esenţa şi laptele. Amestecă ingredientele ca să se lege cât mai bine.

5. Adaugă treptat cantităţi mici de unt topit, împăturind aluatul şi frământându-l viguros timp de aproximativ o jumătate de oră.

6. Pune apoi aluatul la dospit până îşi dublează volumul. 


Umplutură:

1. Bate albuşurile bine cu zahărul până se subţiază şi devin spumoase. Adaugă la albuşul bătut nuci, cacao şi esenţă de rom.

2. După ce a crescut, separă aluatul şi împarte-l în şase cocoloaşe egale. Întinde fiecare cocoloş în parte într-o foaie subţire, umple foaia cu crema de nuci, după care ruleaz-o.

3. Rulourile de aluat create se împletesc între ele, trei câte trei. Aşadar, vei obţine doi cozonaci.

4. Pune fiecare cozonac într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, unge-l pe deasupra cu ou, şi presară peste el pudră de zahăr vanilat.

5. Mai aşteaptă 10-15 minute pentru ca fiecare cozonac să mai crească puţin şi în tavă. Încinge cuptorul la temperatura de 180 de grade C, apoi coace cozonacii timp de 45 de minute.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Acesta este secretul cozonacului din Moldova! Gospodinele îl trântesc şi pun ceva secret în compoziţia lui! Află despre ce este vorba...

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu