Posted by / marți, 11 aprilie 2017 / No comments / ,

A invelit câteva mere în hârtie de ziar. Când vei vedea motivul, vei face și tu la fel!Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Voi aborda problema așa-numitei reciclări, propunându-vă câteva moduri simple și ingenioase de utilizare a hârtiei de ziar în gospodărie.

Bineînțeles, cele 3 “trucuri” vor fi adoptate, după ce ați parcurs toate informațiile de interes din respectivul ziar.

Ce puteți face cu hârtia de ziar:

absoabe umiditatea din pantofi cu ziare

1 .Să "coaceți" legumele și fructele

Ați cumpărat mere, banane sau tomate care nu sunt coapte suficient. Stați fără grijă, fiindcă există soluții eficace pentru așa ceva. Înfășurați legumele sau fructele în hârtie de ziar și așezați-le într-un loc cald. Așteptați una sau două zile, după care veți constata că puteți prepara meniuri delicioase, folosindu-vă de legumele sau fructele procurate, acum foarte coapte.

2. Să lărgiți încălțămintea prea strămtă

V-a plăcut o pereche de încălțari, ați probat-o în magazin, dar acasă trageți concluzia că vă cam strang. Nu disperați, apelați la hărtia de ziar.

Umeziți câteva foi de ziar, faceți ghemotoace și puneți-le în interiorul încalțărilor, atăt cât este necesar, având grijă să nu le deformați.
Lăsați respectiva încălțăminte să se “odihnească” 24 de ore, apoi uscați-o lânga calorifer (iarna), iar în restul anotimpurilor în balcon, sau unde credeți că se poate usca.

În mod sigur, vă veți bucura de încălțări confortabile.


3. Pentru a anihila umiditatea

Atunci când v-ați întors acasă și ploaia v-a udat pantofii/sandalele/cizmele sau a lăsat simple urme, puneți hărtie de ziar pe covor/mochetă sau ce aveți fiecare pe parchet. Nu numai că le veți proteja pe acestea, dar nu veți aduce umezeala în casă. De asemenea, înfundați încălțămintea cu ziar, ca să extrageți umezeala din ea.

Puteți să faceți și un sul de hârtie și să-l asezați la intrarea în locuință, ca să împiedicați pătrunderea frigului sau a umezelii.

În caz de cunoașteți alte trucuri, împărtașiti-le, vă rugăm, la rubrica noastră de comentarii!
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului A invelit câteva mere în hârtie de ziar. Când vei vedea motivul, vei face și tu la fel!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu