Posted by / luni, 10 aprilie 2017 / No comments / ,

8 cauze ale eczemelor pe care medicii nu vor să vi le spună!Publicitate
În cazul eczemelor, pielea ajunge să fie inflamată, să se roșească sau să se irite. De cele mai multe ori, această afecțiune se întâlnește în rândul copiilor și doar 2-4% dintre adulți ajung să dezvolte eczeme.

Iată care sunt simptomele eczemelor:

medicii nu spun adevaratele semne ale eczemelor

• Piele inflamată

• Mâncărimi

• Bășici

• Exfoliere

• Piele foarte uscată

• Schimbarea culorii pielii

• Iritații

Principalele cauze ale eczemelor

De cele mai multe ori, eczemele se tratează cu ajutorul cremelor, însă de vină este de fapt sistemul imunitar. Dacă tratăm doar simptomele, eczema va continua să apară după o scurtă perioadă de timp.

Iată care sunt principalele cauze ale dezvoltării eczemelor:


1. Gena

Dacă gena ta este una generatoare de eczeme, nu prea poți face multe pentru a schimba asta. Gena poate afecta producția de filagrin, o proteină care protejează stratul de piele.

2. Producția slabă de sebum

Dacă pielea este uscată, atunci se creează mediul propice dezvoltării eczemelor și asta pentru că sebumul nu mai protejează pielea.

3. Sistemul imunitar

Dacă sistemul tău imunitar este unul scăzut, atunci el nu poate lupta cu bacteriile. De asemenea, deficitul nutritiv sau afecțiunile sistemului digestiv reprezintă factori care duc la apariția eczemelor.

4. Alergiile

Alergiile duc la apariția anticorpilor și astfel sistemul imunitar ajunge să fie afectat. Anumite alimente, expunerea prelungită la soare sau la substanțe chimice, reprezintă mijloace prin care putem deveni alergici.

5. Toxicitatea

Fumatul și poluarea duc la intoxicarea iar toate aceste aspecte se răsfrâng asupra pielii. De asemenea, tratamentul excesiv cu antibiotice poate afecta sistemul imunitar, ducând la apariția eczemelor.

6. Climatul

Persoanele care locuiesc în zonele reci, sunt mai predispuse la dezvoltarea eczemelor. De asemenea, poluarea și stilul de viață nesănătos contribuie la apariția afecțiunilor pielii.

7. Laptele de tip formulă

Laptele de mamă protejează bebelușul de alergii, nu se întâmplă același lucru și cu laptele de tip formulă. Bebelușii pot dezvolta eczeme tocmai din această cauză.

8. Vaccinurile

În ultima vreme, există foarte multe studii care au ca subiect principal dezvoltarea eczemelor în urma vaccinurilor. Poate fi o coincidență, însă se pare că acestea sunt responsabile cu apariția eczemelor, mai ales în rândul copiilor.

Cum tratăm eczema

• Nu freca pielea, nu o descuama și nici nu o exfolia!


• Consumă alimente antiinflamatorii.


Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: healthyfoodhouse. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 8 cauze ale eczemelor pe care medicii nu vor să vi le spună!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu