Posted by / joi, 13 aprilie 2017 / No comments / ,

7 caracteristici pe care ar trebui să le aibă un prieten după sufletul lui DumnezeuPublicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

“Un prieten e doar cineva cu care îndrăznești să fii tu însuți.” (C. Raymond Beran)

Poate că nu ar fi nevoie să vă reamintesc faptul că prietenia este o componentă importantă în viața oricărui om. Și totuși o fac. Mai ales că pentru creștini prietenia devine un instrument în mâinile Domnului ca să ne facă să urmăm calea/planul Lui.

cum stii ca ai prieteni adevarati

Pe blogul său, Paul Chappell, pastor al Bisericii Baptiste Lancaster, președinte fondator al Colegiului Baptist West Coast, le mulțumește prietenilor creștini care i-au împărtășit viața și numeroasele lor experiențe.

“Strânse prietenii am legat cu oameni ca Dr. David Gibbs, Dr. Don Sisk, Dr. R.B. Ouellette, iar alții m-au învățat că prietenia este o comoară inestimabilă. Rolul lor în viața mea m-a făcut, fără să vreau, să fiu un prieten pe placul Domnului”, mărturisește pastorul citat.

Chappell povestește cum Dumnezeu a folosit experiențele sale de multe ori pentru a-l încuraja, inspira, provoca sau uneori pentru a-l judeca.

Observându-și cu atenție prietenii, pastorul baptist a reușit să identifice 7 caracteristici ale acestora potrivite sufletului lui Dumnezeu.


Prietenii se asmut unii împotriva altora ca fierul care ascute fierul

Potrivit proverbului 27:17, așa cum fierul ascute fierul, tot așa un prieten cu frică de Dumnezeu poate să ne ațățe mânia împotriva lui.

Prietenii devin frați când sunt în adversitate

Proverbul 17:17 spune că un prieten iubește în orice moment și în caz de o nenorocire el se arată ca un frate. Adevărații prieteni sunt ca un balsam peste rănile vieții.

Prin urmare, adversitatea este un test de prietenie. Când totul s-a prăbușit, învățăm foarte repede cine ne sunt prieteni adevărați. Lor nu le este rușine să rămână lângă noi.

Prietenii cooperează, se încurajează și se ajută reciproc

Pilda 24, Solomon, ne arată că “Cine își face mulți prieteni îi face spre nenorocirea lui dar este un prieten care ține mai mult la tine decât un frate.” Acest proverb ne mai ajută să înțelegem că atunci când o prietenie are rădăcini adânci, ea poartă rodul întrajutorării și al susținerii.

Prietenii se bucură din inimă/sincer unul pentru altul

Un proverb suedez spune că “Prietenia dublează bucuria și înjumătățește suferința.” Acest tip de relație între doi oameni nu lasă loc pentru invidie (invidia devine boala prieteniei) sau comparații, dacă vrem să fim pe placul Domnului.

Prietenii se iartă reciproc

Inevitabil, prietenia este umbrită la un moment dat de anumite tensiuni, (neintenționat), dar când este bazată pe sinceritate, deci este autentică, Duhul Domnului va lucra în așa fel încât fiecare va putea să ierte și să o ia de la capăt.


Prietenii nu-i pizmuiesc pe oamenii răi și nu doresc să fie ca ei

Proverbul 22:24 ne încurajează să scăpăm de persoanele furioase, să nu frecventăm oamenii colerici, să nu mergem alături de omul violent, de teamă să nu ne obișnuim cu cărările sale. Pot deveni capcană pentru sufletul nostru.

De aceea, ar trebui sa avem curajul să rupem relația de prietenia care se dovedește a fi toxică pentru fiecare dintre noi.

Prietenii evoulează în adevăr și încredere

Din versetul 27:6, aflăm că atunci când un prieten te rănește își dovedește că-ți este fidel. Prietenii adevărați își vorbesc sincer, au opinii juste, își vor reciproc binele, nu le este teamă să-și spună adevărul în față.

Ei împărtășesc cu noi comorile vorbelor sfinte, tînjesc să audă adevărul unul de la celălalt, recunosc că toată lumea are “pete oarbe“ și se bucură că Dumnezeu le-a dat “un alt set de ochi spirituali“ pentru a ajuta , pentru a fi ca un ghid, ca pază și protecție.

Dincolo de faptul că aceși prieteni trăiesc în adevăr, ei descoperă adevărul împreună. Ei vorbesc despre adevăr. Adevărul este legătura comună a inimilor lor, dragostea pentru Cuvântul lui Dumnezeu și dragostea pentru a comunica adevărul Lui oamenilor.


Cu ei sufletul tău poate fi expus. Ei nu vă cer să purtați o mască, ci să fiți cine sunteți.

Prietenii înțeleg de ce unii vă subestimează. Puteți să le mărturisiți vanitățile, furiile bruște, micimea și prostiile voastre. Nu trebuie să fiți atenți la ceea ce le spuneți.

Le puteți experimenta răbdarea, faptul că vă neglijează uneori. Nu contează. Ei vă iubesc, sunt ca un foc continuu. Puteți plânge cu ei, cânta, râde sau să vă rugați împreună.

Un prieten adevărat este cel din citatul cu care am început materialul.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 7 caracteristici pe care ar trebui să le aibă un prieten după sufletul lui Dumnezeu

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu