Posted by / luni, 10 aprilie 2017 / No comments / ,

5 semne că ficatul tău nu funcționează așa cum trebuie!Publicitate
Ficatul este un organ vital! Fără acesta, organismul nostru nu poate elimina toxinele, însă acestea nu sunt singurele funcții ale ficatului. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că ficatul are peste 500 de funcții în organism.

Acest număr ar trebui să te facă să realizezi cât de important este ficatul pentru sănătatea organismului nostru. Consumul excesiv de alcool sau administrarea anumitor medicamente, reprezintă factori care duc la îmbolnăvirea ficatului.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea organismului tău este acela de a fi în permanență atent la semnele pe care ți le transmite.

Cele de mai jos îți pot transmite faptul că ficatul tău este încărcat cu toxine și că trebuie să iei de urgență măsuri!

ce sa faci daca ai probleme la ficat

1) Ești în permanență extenuat. Dacă ai perioade în care te simți obosit, extenuat sau lipsit de energie, este posibil ca ficatul să îți spună că are o problemă. De asemenea, în urma supraîncărcării ficatului cu toxine poți experimenta simptome precum: incapacitate de concentrare, dureri frecvente de cap, depresie sau anxietate.

2) Obezitate sau creștere bruscă în greutate. Dacă te îngrași inexplicabil, este posibil ca ficatul să îți spună că nu mai poate face față numărului mare de toxine, pe care trebuie să le elimine. Dacă ficatul se află în incapacitatea de a elimina toxinele, acestea ajung să se depună în zona abdomenului. Astfel, încep să apară și kilogramele în plus. Deci, este posibil ca acele kilograme pe care le-ai acumulat în ultima vreme, să fie rezultatul unui ficat încărcat de toxine.

3) Icterul. Dacă pielea și globul ocular încep să se îngălbenească, probabil te confrunți cu un icter. Această afecțiune este rezultatul creșterii bilirubinei. Un ficat care funcționează normal, poate excreta bilirubina, însă dacă ficatul are o afecțiune, se va afla în incapacitatea de a elimina excesul de bilirubină și astfel pielea începe să se îngălbenească.

4) Urina are o nuanță închisă sau este decolorată. Dacă urina are o nuanță diferită sau mirosul este și el modificat, înseamnă că organismul încearcă în mod disperat să elimine toxinele din organism. De asemenea, în astfel de situații, te poți confrunta chiar și cu dureri la urinare.

5) Acnee persistentă și afecțiuni ale pielii. Dacă până de curând nu aveai probleme cu aspectul pielii și deodată ceva s-a schimbat, este posibil ca ficatul tău să fie încărcat de toxine. Cum problema este una internă, așa trebuie să o și tratezi. Cremele din comerț nu te vor ajuta să scapi de aceste probleme ale pielii. Optează pentru o cură de detoxifiere!


Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: sun-gazing. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 semne că ficatul tău nu funcționează așa cum trebuie!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu