Posted by / marți, 21 martie 2017 / No comments / ,

Un medic renumit afirmă: Dacă ești în permanență balonat, creierul tău poate fi grav afectat!Publicitate

Se pare că există o legătură foarte puternică între intestine și creier. Deci, dacă îți dorești să nu suferi de afecțiuni la nivel cerebral, este recomandat să ai grijă de tractul digestiv!

În cadrul acestui articol, îți vom arăta care este de fapt legătura dintre sistemul digestiv și creier...

detoxifierea corpului insanatoseste creierul

Faimosul medic Michael Gershon, din cadrul Universității din Columbia, numește sistemul digestiv AL DOILEA CREIER! Se pare că intestinele tale au propriul sistem nervos, iar creierul și sistemul digestiv provin din același țesut embrionar.

Sistemul digestiv îndeplinește foarte multe funcții, cum ar fi:


- Coordonează contractarea musculară din zona intestinelor

- Eliberează enzimele prin intermediul celulelor digestive

- Susține circulația sangvină

- Controlează celulele inflamatorii și imunitare

Toate aceste funcții comunică direct cu creierul și astfel cele două sisteme nervoase pot acționa atât împreună, cât și separat. Dacă sistemul digestiv este afectat, același lucru se întâmplă și cu sistemul tău nervos! Dacă sistemul digestiv nu poate elimina toxinele, creierul se inflamează odată cu celelalte organe din organismul tău.

Cea mai bună variantă este aceea de a curăța foarte bine intestinele de toxine. Din păcate, în zilele noastre, nu mai poți fii sigur pe alimentele cumpărate din comerț și de efectele lor asupra organismului, de aceea este recomandat consumul a cât mai multe alimente naturale, care să susțină formarea bacteriilor bune în stomac și în intestine.

Un consum crescut de alimente cu nivel scăzut de fibre sau tratarea organismului în mod repetat cu antibiotice ori antiinflamatoare, duce la crearea unui mediu propice dezvoltării inflamațiilor. 


Persoanele fericite au o floră sănătoasă!

Medicul David Relman, din cadrul Universității Stanford studiază de foarte mult timp ADN-ul bacteriilor din intestine, fiind de părere că un sistem digestiv sănătos, duce la apariția stării de bine.

Iată ce sfaturi ne dă pentru a ne îngriji sistemul digestiv:

- Eliminarea alergenilor precum glutenul sau lactatele

- Eliminarea antibioticelor, steroizilor, antiinflamatoarelor

- Consumul de enzime digestive

- Consumul de probiotice

- O dietă bogată în fibre, legume, nuci, fructe și semințe.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un medic renumit afirmă: Dacă ești în permanență balonat, creierul tău poate fi grav afectat!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu