Posted by / miercuri, 8 martie 2017 / No comments / ,

Un condiment vechi de 2500 de ani, mai bun ca orice suplimente alimentare moderne. Mod de administrare!
Puterea vindecătoare a rădăcinii de turmeric este cunoscută şi exploatată din cele mai vechi timpuri.

Turmericul se remarcă mai ales prin proprietăţile sale anti-inflamatorii puternice, folosite îndeosebi în tratamentul naturist al durerilor de dinţi, anginei pectorale, infecţiilor urinare, balonării şi flatulenţei, icterului, durerilor menstruale, al rănilor hemoragice şi al colicilor stomacale.

consuma turmeric ca sa scapi de crampe

Principalele fitochimicale responsabile pentru aceste proprietăţi remarcabile sunt curcuminoizii. În mod interesant, în ultimii ani s-au derulat nu mai puţin de 9000 de studii ştiinţifice adresate examinării efectelor curcuminei, fiecare în parte atestând eficiența acestei substanţe în vindecarea anumitor boli şi afecţiuni.

Cercetările au descoperit că aceşti curcuminoizi acţionează pe numeroase cai, fiind identificate în jur de 160 de mecanisme fiziologice prin care substanţele în discuţie îşi exercită efectele în organism. Curcuminozii posedă proprietăţi anti-inflamatoare, antioxidante, neuroprotectoare, imunomodulatoare, epigenetice şi adaptogene.

Un aspect uimitor al curcuminei este abilitatea ei de a depăşi bariera sânge-creier, fiind astfel o substanţă activă preţioasă în tratamentul bolilor neurologice precum Alzheimer şi sindromul Parkinson. Prin definiţie un antioxidant puternic, turmericul sprijină inclusiv sănătatea funcţiilor cerebrale.

Cercetările recente au mai identificat însă un compus benefic din alcătuirea turmericului, denumit turmeric aromatic, care asista creşterea şi înmulţirea celulelor stem, având astfel o contribuţie importantă la repararea şi regenerarea ţesuturilor cerebrale.


Turmericul şi bolile inflamatorii


Rezultatele preliminare ale studiilor efectuate pe celule sugerează că, curcuminoizii din turmeric, promovează un răspuns inflamator normal prin inhibarea expresiei enzimei COX-2 responsabile cu gestionarea simptomelor de durere.

În cadrul unui studiu clinic desfăşurat asupra unor pacienţi cu osteoartrită, s-a demonstrat o diminuare semnificativă a intensităţii durerilor manifestate de subiecţii care au primit concentraţii mari de curcumina. La sfârşitul studiului de 90 de zile, gradul de răspuns a fost neaşteptat de mare, fiind măsurată o scădere totală a intensităţii durerii cu 58 la sută şi o îmbunătăţire remarcabilă a gradului de mobilitate.

Potrivit unui studiu de verificare publicat în Jurnalul AAPS în 2013, „curcumina a dovedit potenţial terapeutic împotriva unui spectru larg de boli umane”, printre care se numără şi sindromul de colon iritabil, boala intestinală inflamatorie, artrită, ulcerul peptic, psoriazisul, infecţiile cu Helicobacter pylori, boală Alzheimer, sindromul coronar acut, ateroscleroza, diabetul şi infecţii ale tractului respirator.

Cele mai recente studii au concluzionat că turmericul poate să:

• Crească longevitatea organismului,

• Protejeze ficatul de stresul oxidativ,

• Anihileze cu succes orice tip de nevralgie,

• Calmeze spasmele musculare,

• Coboare nivelurile colesterolului, şi lista poate continua...


Modul corect de administrare a curcuminei

Se recomandă administrarea turmericului împreună cu grăsimi. Cele mai indicate variante sunt uleiurile presate la rece, uleiul de cocoş, untul organic, gheea, laptele crud şi brânza de vaci. S-a mai descoperit că şi încălzirea turmericului îmbunătăţeşte absorbţia curcuminei, fără să reducă proprietăţile benefice ale acestei substanţe.

Iarăşi, o idee bună este să amesteci turmericul cu piper negru. Potrivit unui studiu publicat în revista Planta Medica, administrarea turmericului împreună cu piper negru, care conţine piperină, creşte gradul de absorbţie a turmericului în organism.

Cel mai indicat, însă, este consumi zilnic 1 – 3 linguriţe de turmeric pe zi în amestec cu grăsimi naturale!

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un condiment vechi de 2500 de ani, mai bun ca orice suplimente alimentare moderne. Mod de administrare!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu