Posted by / luni, 13 martie 2017 / No comments / ,

Terapia prin comprese umede este o alternativă non-agresivă şi eficace la medicaţia farmaceutică în tratamentul eczemelor



Publicitate

Eczemele cutanate sunt o problemă dermatologică foarte răspăndită astăzi. Eczemele afectează în prezent între 10% şi 20% dintre sugarii, şi cca. 3% dintre copiii şi adulţii din România. Erupţiile eczematoase provoacă foarte multă iritaţie şi afectează mai ales pielea capului şi pielea de pe faţă.

La adulţi, leziunile eczematoase sunt de regulă diagnosticate ca dermatită atopică, o afecţiune dermatologică gravă. Această formă de dermatită afectează mai ales pielea de pe mâini şi picioare, iar cauzele apariţiei bolii nu se cunosc cu exactitate.

tratamente tipice pentru boli de piele

De cele mai multe ori, dermatita atopică apare la pacienţii cu antecedente de astm şi reacţii alergice, dar poate fi declanşată şi de anumiţi factori iritanţi. Printre aceştia se numără frecarea mecanică a pielii, reacţiile la detergenţi, expunerea la temperaturi mari sau foarte scăzute, problemele respiratorii şi stresul.

Deşi este foarte important să găseşti un tratament potrivit pe termen lung, prioritatea trebuie să fie remediile simptomatice pe termen scurt! Oferta de creme topice farmaceutice pentru tratamentul eczemelor este foarte diversificată, doar că majoritatea acestor produse atrag şi efecte adverse moderate sau severe.

Tratamentele farmaceutice tipice pentru eczeme sunt:


1. Hidrocortizon 1%

Hidrocortizonul este prescris în tratamentul mai multor boli de piele pentru calmarea iritaţiei, pruritului şi edemelor. Deşi sunt rare, efectele adverse includ erupţii acneice, iritaţie şi senzaţie de arsură.

2. Tratament cu gudron

Tratamentele cu gudron încurajează descuamarea celulelor moarte ale pielii şi inhibă înmulţirea celulelor epiteliale bolnave. Cele mai frecvente efecte adverse sunt iritaţia şi pătarea pielii.

3. Fototerapie

Lumina ultravioletă suprimă celulele bolnave ale pielii, dar această procedură poate irita şi deteriora pielea, în cazuri extreme cauzând chiar cancere cutanate.

4. Imunomodulatori topici (IMT)

Elidel, Protopic şi alte produse similare pe bază de reţetă medicală modifică răspunsul imunitar al corpului la inflamaţia cutanată. Imunomodulatorii sunt eficienţi, dar trebuie folosiţi doar pe perioade scurte de timp, întrucât expunerea repetată la chimicalele pe care le conţin a fost asociată cu apariţia cancerului de piele.

Terapia prin comprese umede


Terapia prin comprese umede este o formă de tratament alternativ care calmează iritaţia pielii cu apă şi agenţi emolienţi. Potrivit studiilor, reduce simptomele cu până la 71% chiar şi la copii.

Instrucţiuni:

- Înmoaie câteva feşe sterile în apă caldă

- Fă o baie caldă timp de câteva minute

- Usucă pielea prin tamponarea uşoară cu un prosop

- Aplică loţiune sau cremă hidratantă

- Stoarce feşele (compresele) de apă şi înfăşoară-le în jurul zonelor afectate

- Acoperă compresele umede cu o altă faşă uscată şi menţine-le în contact cu pielea cel puţin două ore

- Scoate compresele şi aplică încă un strat de cremă sau loţiune hidratantă


Creme dermatologice naturiste


- Cremă dermatologică cu miere de manuka

Mierea de manuka este recunoscută pentru proprietăţile ei vindecătoare, şi are un efect foarte blând asupra pielii.

- Balsam de untură naturală

Untura, sau grăsimea animală, este ideală pentru persoanele cu sensibilităţi alergice.

- Ulei de calendula

Uleiul de calendula conţine numeroase vitamine, grăsimi esenţiale, enzime naturale şi antioxidanţi, se absoarbe foarte repede în piele şi are un efect calmant de durată.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Terapia prin comprese umede este o alternativă non-agresivă şi eficace la medicaţia farmaceutică în tratamentul eczemelor

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu