Posted by / joi, 23 martie 2017 / No comments / , ,

Stimulează aceşti doi centri nervoşi ca să cobori tensiunea mărită în mai puţin de 5 minute!Publicitate

Printre cauzele şi factorii favorizanţi ai hipertensiunii arteriale se numără alimentaţia foarte sărată, fumatul şi abuzul de alcool, dar şi anxietatea, somnul insuficient şi obezitatea.

Episoadele anxioase şi efortul fizic susţinut pot cauza o crispare a muşchilor şi vasoconstricţie, ceea ce duce la o creştere a tensiunii arteriale. De aceea, pentru gestionarea problemelor de tensiune mărită se recomandă inclusiv exerciţiile şi terapiile de relaxare a musculaturii.

metoda simpla de scadere a tensiunii arteriale

În continuare îţi prezentăm doi centri de presopunctură care, atunci când sunt stimulaţi, detensionează musculatura şi induc o stare de relaxare profundă.

Punctul numărul 1 

Acest centru nu reprezintă de fapt un punct, ci trasează mai degrabă o linie care porneşte din dreptul lobului urechii şi se opreşte în dreptul zonei mediane a claviculei. Trebuie stimulat nu prin aplicare de forţă, ci prin atingerea uşoară cu degetele pe toată lungimea sa. Execută mişcările de masaj uşor de zece ori pe o parte a corpului, apoi repetă-le şi pe partea opusă.

Punctul numărul 2

Acest centru este poziţionat sub zona proeminentă a obrazului, pe axa extremităţii nasului, la distanţă de aprox. 5 mm de lobul urechii. Se recomandă masarea acestui punct cu vârful degetelor timp de un minut pe fiecare parte a feţei. Aici se recomandă să imprimi mai multă forţă pentru o stimulare mai eficientă, adică suficient cât să tensionezi temporar terminaţiile nervoase. La scurt timp după stimulare, vei observa cum tensiunea arterială va începe să coboare!


Punctele prezentate aici sunt centri nervoşi intens folosiţi în medicina tradiţională chineză, fiind stimulaţi de chinezi prin acupunctură sau presopunctură pentru relaxarea musculaturii, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi reducerea tensiunii arteriale.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor si fondator al site-ului Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman.Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Stimulează aceşti doi centri nervoşi ca să cobori tensiunea mărită în mai puţin de 5 minute!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu