Posted by / sâmbătă, 11 martie 2017 / No comments / ,

Spune adio căderii părului şi firelor albe cu acest ingredient natural!Publicitate

Sucul de ceapă este o soluţie excelentă pentru păr. Tratamentele pentru păr cu suc de ceapă întârzie sau chiar stopează încărunţirea, stopează căderea părului şi contribuie la regenerarea acestuia.

Ceapa este bogată în sulf, substanţă care sprijină circulaţia sângelui, reduce inflamaţia şi întăreşte foliculii de păr.

beneficii sucului de ceapa

Sucul de ceapă are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, împiedicând astfel căderea părului datorată infecţiilor pielii capului. În plus, sucul de ceapă întăreşte părul şi previne degradarea şi ruperea acestuia.

Beneficiile sucului de ceapă asupra părului


Datorită concentraţiei mare de catalază, o enzimă sănătoasă, ceapa poate stopa albirea părului!

Un studiu recent desfăşurat la Universitatea din Bradford, în Marea Britanie, a constatat că încărunţirea prematură a părului se datorează acumulării de peroxid de hidrogen în foliculii de păr. Această substanţă cauzează stres oxidativ, care predispune părul la albire.

Catalaza poate cataliza reacţia de descompunere şi transformare a peroxidului de hidrogen în apă şi oxigen. Acesta este principalul mecanism prin care sucul de ceapă stopează încărunţirea şi căderea părului.


Sucul de ceapă – Cel mai bun remediu natural pentru păr

Există mai multe moduri în care poţi obţine sucul de ceapă pentru regenerarea părului. În continuare ţi le prezentăm pe cele mai simple.

1. Suc stors: Decojeşte ceapa, tai-o pe jumătate şi stoarce sucul folosind storcătorul de fructe.

2. Suc concentrat cu tot cu pulpă: Decojeşte ceapa şi tai-o în patru părţi egale. Răstoarnă apoi bucăţile în blender şi amestecă-le la turaţie mare până ce obţii o consistenţă lichidă sau uşor păstoasă.

3. Suc din ceapă dată pe răzătoare: Decojeşte ceapa, tai-o pe jumătate, apoi dă-o pe răzătoarea fină. La sfârşit, stoarce pulpa de ceapă printr-un tifon şi colectează sucul.

Folosirea sucului de ceapă ca tratament pentru păr

Sucul de ceapă poate fi turnat direct pe pielea capului, sau poate fi aplicat cu ajutorul unui tampon de vată înmuiat în lichid. Pentru rezultate optime, se recomandă să laşi sucul să acţioneze pe pielea capului timp de cel puţin 30 de minute, chiar dacă mirosul este puternic şi greu de tolerat! Pentru ca sucul să se absoarbă mai bine în piele, se recomandă să acoperi părul cu o folie de plastic sau cu o cască de baie imediat după aplicare. La final, spală-te pe cap cu un şampon cu acţiune blândă.


Notă: Reţine că mirosul de ceapă este foarte pătrunzător, aşa că sfatul nostru este să aplici tratamentele seara înainte de culcare sau în weekend.

Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână, iar rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară!

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Sursa: recipesfornaturalremedies. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Spune adio căderii părului şi firelor albe cu acest ingredient natural!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu