Posted by / vineri, 17 martie 2017 / No comments /

Părinţii sunt mesagerii lui Dumnezeu!Un articol de Claudia Bulacu

Rolul de părinte este greu,dar şi frumos. A fi părinte înseamnă a aduce pe lume un suflet care a primit acordul divin pentru a-şi împlini menirea pe pământ.

Acesta nu este puţin lucru şi nici prea uşor de îndeplinit. Cu toţii ştim ce sacrificii fac ,uneori, părinţii noştri pentru că nouă,copiilor lor, să ne fie bine şi să ne realizăm visele. În acelaşi timp, există şi părinţi care abandonează copiii,îi neglijează,îi exploatează,fără a se gândi o clipă ce impact negativ pot avea aceste fapte asupra copiilor,dar chiar şi asupra lor.

nu este usor sa fii parinte

Când Dumnezeu ne încredinţează această misiune, aceea de a fi părinte, trebuie să fim vrednici de ea. Trebuie să o îndeplinim în cel mai frumos mod cu putinţă,cu iubire şi efort totodată.

Până unde merge rolul părinţilor?


Aşa după cum am precizat şi cu alte ocazii, părinţii au un rol foarte important în viaţa copiilor : naştere,îngrijire, educaţie, sprijin. Acest rol,chiar dacă le-a fost încredinţat de către Dumnezeu, nu merge la infinit.Vine o zi când copiii îşi iau zborul.

Dacă educaţia primită este solidă, ei vor avea un drum frumos, ei sunt deja pregătiţi să îşi îndeplinească rolul lor ca viitori adulţi. Dacă ,dimpotrivă, ceea ce au primit de la părinţi (ne referim aici la partea spirituală,desigur) nu este destul de bine înţeleasă sau neexplicată, atunci copiii vor avea multe de înfruntat. Nu este un secret faptul că din familiile unde există violenţă,sunt mari şanse ca urmaşii să repete cam aceleaşi lucruri.

Există şi excepţii,desigur,unele surprinzătoare,dar totul depinde de voinţă şi deschiderea copiilor spre schimbare a ceea ce au văzut la părinţii lor şi nu le-a plăcut sau le-a creat suferinţe. Factorul credinţă joacă un rol foarte important. Cu cât suntem cu toţii mai aproape de divinitate,cu atât vom avea atât puterea de a schimba ceea ce contravine legilor divine, cât şi deschiderea de a schimba unele obiceiuri pe care le-am adoptat nerespectând aceste legi universale. 


Alegerea carierei şi a drumului în viaţă


Copiii au libertatea de a alege profesia pe care vor să o practice,cum ,de altfel, au libertatea de a-şi alege întreg drumul în viaţă. Deci, rolul părinţilor se încheie la vârsta la care copiii sunt destul de pregătiţi pentru a pleca să evolueze în lume. Aici,părinţii trebuie să abandoneze rolul lor şi să îşi vadă de viaţă. Relaţiile între ei nu trebuie să se rupă, dar trebuie să existe o anumită independenţă.

Indiferent câte de departe sunt unii de alţii, între copii şi părinţi există întotdeauna o legătură subtilă,indestructibilă,care este creată de însuşi Dumnezeu. Părinţii sunt mesagerii Lui pe tot parcursul perioadei în care copiii sunt sub îndrumarea părinţilor. Odată deveniţi adulţi, copiii îşi urmează menirea şi ea se poate împlini doar dacă legătura cu Dumnezeu nu este niciodată întreruptă.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Părinţii sunt mesagerii lui Dumnezeu!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu