Posted by / luni, 6 martie 2017 / No comments / , ,

Obiceiuri frecvente care agravează psoriazisul
Psoriazisul este cauzat de multiplicarea accelerată a celulelor pielii şi se manifestă, de cele mai multe ori, prin inflamarea pielii capului, tălpilor, coatelor, genunchilor şi palmelor.

Medicii consideră această boală de piele ca fiind una dintre cele mai neobişnuite. Alte simptome ale psoriazisului sunt:

ce sa nu faci cand ai boli de piele

• Petice de piele inflamată şi înroşită

• Petice de piele scuamoasă sau întărită

• Boli de unghii

Potrivit medicilor, cauzele acestei boli de piele sunt infecţiile, stresul, abuzul de alcool, vătămăturile pielii, factorii genetici, vremea uscată, anumite tratamente medicamentoase şi fumatul (inclusiv cel pasiv). Din fericire, psoriazisul poate fi ţinut sub control printr-o îngrijire corectă.

Ce NU trebuie să faci dacă ai psoriazis


Iritarea leziunilor

Leziunile psoriazice trebuie ferite de factorii iritanţi pentru a nu agrava boala. Nu freca leziunile cu mâna, şi evită săpunurile abrazive şi apa foarte fierbinte.

Ignorarea erupţiilor

Erupţiile sunt un motiv întemeiat să mergi la dermatolog. Astfel poţi primi un tratament adecvat pentru a ţine erupţia sub control.

Ignorarea măsurilor de gestionare a stresului

Stresul încurajează erupţiile, aşa că fă tot posibilul să te relaxezi cât mai mult, să faci mişcare şi să menţii o alimentaţie sănătoasă. La fel de important este să dormi suficient! Ca să gestionezi mai uşor problemele de stres, încearcă să practici yoga sau diferite forme de meditaţie.

Ce e BINE să faci când ai psoriazis

Plimbările pe afară în zilele călduroase

Expunerea la lumină ultravioletă calmează leziunile psoriazice. Totuşi, aplică o cremă de protecţie solară pe zonele afectate şi nu le expune la soare mai mult de 15 minute pe zi.

Hidratarea corespunzătoare a pielii

Ca să menţii pielea bine hidratată pe timpul zilei, aplică o cantitate generoasă de cremă sau ulei hidratant după baie.

Consultaţiile dermatologice

Medicii dermatologi sunt specializaţi în tratamentul bolilor de piele precum psoriazisul, aşa că sunt cei mai în măsură să-ţi recomande terapiile cele mai adecvate ţie.

Ai răbdare

Remediile care dau rezultate pozitive la anumiţi oameni pot fi ineficiente pentru alţii, ceea ce este foarte frustrant. Totuşi, trebuie să ai răbdare până găseşti o soluţie care ţi se potriveşte şi ţie.


Comunică-le celor din jur problemele cu care te confrunţi

Nu te lăsa descurajat de situaţia ta. În lume sunt peste 125 de milioane de pacienţi cu psoriazis, aşa că nu eşti nici singur şi nici neajutorat.

Exprimă-ţi deschis problemele şi temerile tale către prietenii de încredere şi medicul specialist. De asemenea, poţi găsi informaţii preţioase despre psoriazis şi poţi relaţiona cu alţi pacienţi pe forumuri de specialitate şi pe site-urile organizaţiilor preocupate de tratamentul acestei boli.

Băile calde

Ca să calmezi inflamaţia şi mâncărimea, precum şi să înmoi scuamele, fă zilnic câte o baie caldă timp de 15 minute. Adaugă la apa pentru baie şi fulgi de ovăz, sare de mare, uleiuri speciale sau gel cu gudron de cărbune ca să amplifici efectul terapeutic al apei calde.

Cremă pentru calmarea rapidă a simptomelor

Remediul de mai jos alină simptomele de psoriazis şi contribuie la vindecarea leziunilor. Amestecă puţină cremă cu capsaicină cu gel de aloe vera şi ulei de avocado, apoi adaugă un ulei esenţial din clasa medicală.


Iată cele mai indicate uleiuri esenţiale pentru tratamentul psoriazului:

• Ulei de muşcate – pentru piele uscată şi iritată

• Ulei de balsam de lămâie – pentru calmarea pielii iritate

• Ulei de iasomie – pentru piele uscată şi sensibilă

• Ulei de santal – pentru piele uscată, sensibilă şi inflamată

• Ulei de bergamotă – pentru vindecarea crustelor de piele

• Ulei de lavandă – pentru calmarea mâncărimii

Aşadar, chiar dacă se-ntâmplă să fii diagnosticat cu psoriazis, nu te lăsa descurajat. Atât timp cât îţi îngrijeşti pielea în mod corespunzător, poţi gestiona boala fără probleme.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Obiceiuri frecvente care agravează psoriazisul

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu