Posted by / sâmbătă, 18 martie 2017 / No comments /

Minciuna destramă relaţia cu divinitateaPublicitate
Un articol Claudia Bulacu

Această afirmaţie poate părea dură pentru că a minţi este un fapt obişnuit în zilele noastre. Poate că nu există om care să nu fi spus o minciună în viaţa lui,cât de mică,pentru a salva aparenţele sau pentru a se salva el insuşi dintr-o situaţie compromiţătoare.

Minciuna este opusul adevărului şi ori de câte ori ne îndepărtăm de la adevăr, ne îndepărtăm,de fapt, de Dumnezeu.

noi suntem nascuti din adevar

Noi suntem născuţi din Adevăr


După cum observaţi, în această frază cuvântul « adevăr » a fost scris cu majusculă. Aici, vorbim despre adevărul suprem,acela că suntem născuţi din conştiinţă pură,din adevărul pur, şi suntem obligaţi să respectăm adevărul în orice conjunctură. În viaţa ne putem întâlni cu situaţii delicate,când poate vrem să salvăm imaginea cuiva sau când odată spus,adevărul poate declanşa tensiuni sau chiar duşmanii între oameni. Atunci,cum ar trebui să procedăm ?

Adevărul trebuie spus în orice situaţie când aceasta ne priveşte pe noi.

Problemele celorlalţi nu intră în obligaţia noastră


Când o anumită situaţie nu are legătură cu noi, cel mai bine este să nu intervenim deloc pentru că intervenţia noastră ar putea-o agrava,dar dacă de adevărul spus de noi depinde viaţa sau libertatea cuiva,el trebuie spus cu orice preţ. Atunci intervenţia noastră devine utilă şi necesară.

Nu este util să intrăm noi,fără să ne întrebe nimeni, în problemele celorlati,de dragul de a vorbi. Fiecare are drumul lui în viaţă,menirea lui, şi orice intervenţie din afară poate perturba cursul firesc al vieţii celorlalţi.

Adevărul este relativ


Noţiunea de adevăr a fost foarte bine analizată de către filozofi de-a lungul timpului, însă destul de sugestivă este concluzia lui Hermann Hesse (scriitor german,laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1946) : « Nu există realitate în afara celei din lăuntrul nostru. 

Iată de ce atâţia oameni duc o viaţă nereală. Ei iau imaginile din afara lor drept realitate şi nu permit lumii lor interioare să se dezvăluie ». Deci,adevărul ţine de interpretarea fiecăruia,în funcţie de cultură,vârstă,religie etc. Din acest motiv spunem că adevărul este relativ,dar acest lucru este valabil doar pentru oameni.

Pentru Existenţă,adevărul este unul singur şi acest adevăr trebuie să ne ghideze viaţa,altfel de îndepărtăm de sursa primordială. Existenţa (Dumnezeu) nu interpretează nimic, El ne destăinuie toate detaliile până ce rămâne doar esenţa reală a unei situaţii. 

De aici vine şi concluzia că interferenţa în viaţa celuilalt poate perturbă adevărul. Doar părţile implicate ştiu cu exactitate ce s-a întâmplat,însă noţiunile de « bine » sau « rău » sunt stabilite în funcţie de condiţionările fiecăruia.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Minciuna destramă relaţia cu divinitatea

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu