Posted by / marți, 7 martie 2017 / No comments /

Iată de ce nu este bine să blestemi pe cineva!Un articol de Claudia Bulacu

Conform dicţionarului explicativ al limbii române, blestemul este o invocare a urgiei divinităţii împotriva cuiva,altfel spus Îi « ordonăm » lui Dumnezeu să aducă răul în viaţa cuiva (uneori,chiar moartea).

După cum observaţi, avem de-a face cu o dublă eroare...

nu este bine sa dorim raul unei persoane

În primul rând, Dumnezeu nu face ce vrem noi,ci ceea ce trebuie, pentru a respecta ordinea desăvârşită pe care El a instituit-o. Partea nu dictează întregului,noi fiind partea. În al doilea rând, să-i cerem divinităţii să facă rău cuiva pentru că aşa vrem noi este o gravă contradicţie cu principiul binelui,este chiar împotriva lui Dumnezeu şi a legilor Lui!

Când blestemăm încălcăm legile divine


Cerând lui Dumnezeu să facă ceva ce vrem noi,oamenii, după condiţionările şi judecata noastră limitată, încălcăm liberul arbitru al persoanei faţă de care dorim răul (ea nemaiputând trăi cursul firesc al vieţii sale dată fiind intervenţia răului pe care i-l dorim) şi faptul că dorim răul seamănului nostru contravine legilor universale. Până aici, totul este împotriva a ceea ce ne spun cărţile sfinte.

Or,ce semeni aia şi culegi !

Aşa cum spuneam mai sus, cerându-I chiar Creatorului Suprem (deci celui care ne-a creat şi pe noi,dar şi persoana căreia îi vrem răul) este contrar ordinii divine. Nu putem cere ceva contrar întregului Univers !

Blestemul ne face rău nouă înşine

De asemenea,noi suntem părţi ale aceluiaşi întreg. Invocând răul cuiva, întreaga creaţie fiind conectată la sursa divină,iar părţile conectate între ele, prin legea rezonanţei, răul dorit cuiva se va îndrepta spre noi,la un moment dat. 


Nu mai punem la socoteală că Dumnezeu nu vă face ce Îi « spunem » noi, dar pentru că fost atât de generos dându-ne liberul arbitru,ne va lăsa în vibraţia joasă pe care o emanăm. Ne va da impresia că invocările noastre au dat roade,însă aici trebuie văzută înţelepciunea situaţiei : o energie negativă nu va da niciodată fructe benefice omului. El va trăi în această iluzie multă vreme până când va vedea adevărul.

În perioada de aşteptare a rezultatelor,există o anumită stare ca o beţie, ca o bucurie,izvorâtă din egou şi care,bineînțeles, duce fiinţa umană spre degradare.

Deci, nu blestemând vom « corecta » vecinul care ne-a deranjat,ci mergând pe calea dumnezeiască, a binelui, a iubirii, a răbdării. Dumnezeu nu întârzie niciodată cu dreptatea Lui !


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Iată de ce nu este bine să blestemi pe cineva!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu