Posted by / joi, 23 martie 2017 / No comments / ,

Iată cum scăpăm de alergiile de primăvară!Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Termenul de „alergie” este folosit pentru a descrie mai multe reacţii ce se pot manifesta în diferite zone ale organismului nostru: pe piele, la nivelul ochilor, la nivelul sistemului digestiv sau al căilor respiratorii.

Tipul simptomelor sau intensitatea acestora variază, în funcţie de starea de sănătate şi de aciditatea organismului fiecărei persoane în parte, de la discrete până la foarte grave, provcând decesul, aşa cum se întâmplă în cazul şocului anafilactic.

Iată câteva soluţii:


• Este sezonul verdeţurilor, schimbaţi dieta şi consumaţi-le mai ales în stare crudă, în salate, în smoothie-uri sau sub formă de suc.

• Dacă suferiţi de alergie şi vă simţiţi ochii iritaţi, nu îi frecaţi, stropiţi-i uşor cu apă rece.

• Pentru a preveni instalarea unei sinuzite, pulverizaţi în nas apă cu sare. Sau pisaţi o ceapă şi cinci ridichi până când se obţine o pastă. Împărţiţi cantitatea în trei părţi, faceţi comprese, pe care le aplicaţi pe tălpi şi pe ceafă. Lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră. Repetaţi de câte ori este nevoie.

• În perioadele din an care favorizează alergiile, feriţi-vă de mirosurile puternice (vopsea proaspătă, parfumuri tari) şi de substanţe iritante (detergenţi, fumat pasiv, insecticide, poluare).

• O încăpere cu aer cald şi umed este visul mucegaiurilor şi microorganismelor. Spulberaţi-le visul şi menţineţi o temperatură constantă de maxim 21 de grade Celsius şi un aer moderat uscat.


Alergiile de primăvară


• Evitaţi să ieşiţi la plimbare în zilele însorite de primăvară sau la începutul verii, când aerul este încărcat de polen. Ieşiţi la plimbare mai bine după ploaie, deoarece atunci concentraţia de polen din aer scade.

• Evitaţi să deschideţi geamurile în zori, atunci când polenul se ridică.

• Într-un litru de apă caldă se adaugă o picătură de ulei esenţial de lavandă, una de ulei esenţial de eucalipt şi una de ulei esenţial de muşeţel. Înfăşuraţi-vă capul cu un prosop şi aplecaţi-vă asupra vasului cu infuzia, respiraţi profund timp de câteva minute – inflamaţia gâtului se va atenua şi sinusurile vor fi degajate.

• Pentru a combate febra fânului, amestecaţi bine 60 mililitri oţet de mere, 200 mililitri apă, puţin suc de lămâie şi sucul a patru ridichi trecute prin storcător. Beţi patru pahare pe zi, timp de cinci zile consecutiv.

• Pentru a scăpa de neplăcerile produse de urzici, pregătiţi o soluţie de apă şi bicarbonat de sodiu. Puneţi atâta apă cât să capete consistenţa unei paste. Aplicaţi pe piele şi menţineţi timp de 15-20 minute, apoi clătiţi cu apă calduţă.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Iată cum scăpăm de alergiile de primăvară!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu