Posted by / vineri, 24 martie 2017 / No comments / ,

Hipertensiunea arterială nu va mai fi o problemă dacă urmați aceste sfaturi!Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Tensiunea arterială reprezintă forţa cu care sângele aplică o presiune asupra pereţilor arterelor.

Valoarea ei rezultă din două măsurători: tensiunea maximă, înregistrată când inima se contractă (sistolă) şi tensiunea minimă, înregistrată când inima se decontractă (diastolă).

cum scap de problemele cu inima

O tensiune arterială prea mare (hipertensiune) poate provoca mai multe probleme de sănătate.

Există studii ce demonstrează că la persoanele care nu consumă produse de origine animală, tensiunea arterială are valori normale sau foarte apropiate de cele normale.

La creşterea tensiunii arteriale contribuie fumatul, consumul de alcool şi excesele alimentare.

PREVENŢIA

Iată ce puteţi face, printre altele, pentru a limita consumul de medicamente alopate, care dau dependenţă şi au efecte adverse:

• Consumaţi zilnic usturoi şi ceapă crude, deoarece conţin alicină şi seleniu, compuşi care pot regla tensiunea. În magazinele de produse naturiste există şi comprimate care conţin usturoi şi ceapă.

• Un kiwi pe zi ţine la distanţă hipertensiunea. Este un fruct bogat în potasiu şi se dovedeşte a fi un diuretic 100% natural – acestea sunt numai două motive ce ar trebui sa îi convingă pe hipertensivi să îl consume.

Acest sfat este valabil şi pentru: fructe care conţin potasiu, precum bananele, legume cu frunze verzi, portocale, cartofi, consumate mai ales în stare crudă sau sub formă de suc, seminţe de floarea soarelui.


Alte sfaturi utile: 

Nu fumaţi şi nu staţi în preajma fumătorilor, nu consumaţi alcool şi sare, nu faceţi excese alimentare, daţi jos surplusul de kilograme, mergeţi pe jos sau faceţi între 30 şi 60 de minute de exerciţii fizice de intensitate moderată, cel puţin de patru ori pe săptămână.

Fericirea vă apără sănătatea! Starea emoţională afectează direct tensiunea arterială.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Hipertensiunea arterială nu va mai fi o problemă dacă urmați aceste sfaturi!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu