Posted by / marți, 21 martie 2017 / No comments / ,

Este posibil ca tradiția aruncării buchetului de mireasă la nuntă să dispară? Iată care ar fi motivele!Un articol de Ileana Mladinoiu

Tradiția aruncării buchetului de mireasă la nuntă nu datează de azi și nici nu are aceeași semnificație ca în trecut.Actualmente, această cutumă a devenit un mic eveniment, însă ne putem aștepta ca obiceiul să dispară...

Ceea ce știu sigur este că nu se poate să nu ne fi pus vreodată întrebarea de ce mireasa poartă un buchet de flori la nuntă și de unde se trage tradiția aruncării lui.

care este semnificatia aruncarii buchetului miresei

În antichitate, mireasa purta un buchet compus în general din ierburi aromate ( arpagic, rozmarin sau chiar busuioc) cu rolul de a îndepărta spiritele rele in ziua căsătoriei. Buchetul mai conținea și afrodisiace, special aranjate pentru tinerii căsătoriți.

Practica buchetului de mireasă în Franța, de exemplu, vine din Evul Mediu, din perioada războiului sfânt. Cruciații ar fi vorbit în călătoriile lor despre această cutumă. Buchetul se compunea din flori de portocal, alese pentru miros și ca simbol al purității.

De fapt, florile cu miros plăcut erau folosite pentru a acoperi mirosurile degajate de corpul oamenilor, fiindcă nu se prea putea vorbi de igienă în acea perioadă.

Și tot în Evul Mediu, căsătoriile se celebrau primăvara, pe motiv că se găseau foarte multe flori.

Tradiția impunea ca un cuplu să ofere buchetul de flori zeilor, odată cu terminarea ceremoniei, pentru un mariaj fericit. Florile din compoziția buchetului aveau toate o semnificație aparte: un fel de mesaj intim adresat viitorului soț.


Puțin mai târziu, în sec. al XVI-lea, bărbații trebuiau să alerge în spatele miresei pentru a prinde buchetul aruncat.

Spre sfârșitul Primului Război Mondial, miresele așezau buchetul pe o pernă din catifea și-l acopereau cu un clopot din sticlă. Astfel ele păstrau intact buchetul pe toată perioada mariajului.

Astăzi tradiția aruncării buchetului de mireasă s-a schimbat mult, deși nimeni nu știe exact de ce.

Unii au tendința să creadă că viitoarele mirese s-au inspirat din filmele și serialele de la Hollywood, în timp ce alții afirmă că este o creație franceză.

Indiferent de inspirație, se spune că tânăra care va prinde buchetul va fi viitoarea mireasă, de aceea doar fetele necăsătorite participă.

Cum se organizează mini-evenimentul

Pentru unele fete singure această practică este foarte importantă pe toată perioada ceremoniei, deoarece multe dintre ele așteaptă cu nerăbdare momentul. Ba chiar a devenit un fel de joc.

Mireasa este cea care decide unde și când să arunce buchetul. O poate face fie la ieșirea de la primărie, fie în curtea bisericii unde se cunună. Alte mirese preferă să aștepte deschiderea balului de seară.

Regula constă în chemarea invitatelor nemăritate ce vor forma un grup. Mireasa stă cu spatele la ele și aruncă buchetul.


Fericita câștigătoare pleacă cu un buchet frumos și cu speranța că se va căsători și ea cât de curând (se vorbește că în același an).

Se emit și păreri că tradiția ar putea dispărea din mai multe motive: primul ar fi că multe femei vor să-și păstreze buchetul, dată fiind valoarea lui sentimentală.

Dacă vă regăsiți printre ele, atunci rugați florăreasa să vă facă două buchete, unul mai mare pentru voi, altul mai mic, special de aruncat.
O altă idee, în caz de bugetul nu vă permite, este să introduceți în buchet o floare pe care să o aruncați fetelor nerăbdătoare, păstrându-l intact pe cel de cununie.

Până la urmă, cine vă poate obliga să aruncați buchetul de mireasă? Și nu ați putea folosi alte accesorii la fel de frumoase?*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Este posibil ca tradiția aruncării buchetului de mireasă la nuntă să dispară? Iată care ar fi motivele!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu