Posted by / joi, 2 martie 2017 / No comments / , ,

Dacă suferi de hipertensiune, încearcă acest exerciţiu simplu pentru palme!
La nivel Mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune arterială. Dintre aceştia, aproximativ 80% sunt conştienţi că au această problemă. Din aceşti 80% dintre bolnavi, doar 52% iau măsuri concrete pentru a-şi ţine tensiunea sub control.

În primii 60 de ani de viaţă, bărbaţii au, în medie, valori mai mari ale tensiunii arteriale. După această vârstă, însă, femeile sunt cele mai predispuse la probleme de hipertensiune.

cum sa reducem tensiunea cu ajutorul unui flexor

Aproximativ 69% dintre pacienţii care suferă primul infarct, 77% dintre cei care suferă primul accident vascular cerebral, şi 74% dintre cei care suferă de insuficienţă cardiacă congestivă au o tensiune mărită. Aşadar, menţinerea în echilibru a tensiunii arteriale scade automat riscul de afecţiuni şi accidente cardiovasculare cu cel puţin 70%, ceea ce este un lucru foarte încurajator!

Mulţi bolnavi întâmpină probleme la ajustarea alimentaţiei. E greu să reduci consumul de sodiu şi cofeină, la fel cum este şi să fii mereu atent să alegi doar alimente care conţin grăsimi sănătoase, dar, în mare parte, ţinerea unui regim strict şi exerciţiile fizice cu intensitate moderată au un efect important asupra coborârii tensiunii arteriale.

Ce se întâmplă, însă, cu persoanele care nu pot recurge la astfel de măsuri pentru a-şi coborî tensiunea?


Ei bine, există numeroase moduri naturale prin care îţi poţi regla tensiunea arterială, însă acesta este unul foarte simplu. Vei avea nevoie doar de un flexor!

Un studiu recent a demonstrat faptul că exersarea musculaturii palmelor are efecte pozitive în această privinţă! Studiul în cauză a presupus pur şi simplu strângerea unui flexor pentru palme timp de 2 minute la 30% din forţa maximă de apăsare. După o pauză de 4 minute, exerciţiul de strângere a flexorului a fost repetat timp de alte 2 minute. Procedeul a fost repetat de 4 ori pe şedinţă, iar şedinţele au avut loc o dată la două zile. Rezultatul? Tensiunea sistolică a coborât.

Așa cum am menționat mai sus, vei avea nevoie doar de un flexor, care poate fi procurat de la orice magazin de articole sportive. Alege un model potrivit dimensiunilor palmelor tale şi care să poată fi acţionat până la capăt cu foarte puţin efort.


MODUL CORECT DE EXECUŢIE A EXERCIŢIULUI DE STRÂNGERE A PALMELOR PENTRU SCĂDEREA TENSIUNII!

1. Strânge flexorul până la capăt cu mâna dreaptă şi menţine apăsarea timp de cel puţin cinci secunde. Fă cât de multe repetări poţi timp de cel puţin 2 minute, după care relaxează palma timp de alte 2 minute.

2. Mută flexorul în palma stângă şi repetă modul de execuţie descris mai sus.

3. Continuă procesul alternativ până la parcurgerea a patru seturi pentru fiecare mână în parte (în total, 16 minute de flexare a palmelor). Pe măsură ce exerciţiul devine mai uşor, încearcă să creşti treptat timpul de încordare a palmei.

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dacă suferi de hipertensiune, încearcă acest exerciţiu simplu pentru palme!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu