Posted by / joi, 23 martie 2017 / No comments /

Cum trebuie să ne rugăm la Dumnezeu pentru a fi ascultaţi?Publicitate
Un articol de Claudia Bulacu

Rugăciunea este un act şi un moment extrem de important pentru noi,credincioşii. Este practic întâlnirea cu Dumnezeu...

Când se merge la rugăciune,inima trebuie să fie liberă. Nu este bine să fim supăraţi,trişti,nervoşi, să urâm pe cineva sau să bârfim. Toate acestea nu trebuie să existe în mintea nostră în momentul în care ne-am decis că intrăm în rugăciune.

faceti rugaciunea in fiecare seara

Cum ne pregătim pentru rugăciune?


Preotul duhovnic joacă aici un rol foarte important. El trebuie să ne înveţe cum să ne rugăm, adică să ne pregătească în vederea înţelegerii acestui act atât de important.

Mai întâi, rugăciunea se face într-o cameră unde nu există zgomot,unde putem fi singuri, unde ne putem concentra în deplină linişte. Şi pentru că este chiar întâlnirea cu Tatăl Ceresc, fiecare dintre noi trebuie să începem rugăciunea într-o stare de umilinţă,adică de recunoaştere a păcatelor pe care le-am săvârşit şi trebuie să avem o atitudine de regret faţă de ceea ce am făcut. După ce am recunoscut toate acestea,ne putem ruga.


Cum trebuie să ne rugăm pentru a fi ascultaţi ?


Trebuie să ştim de la început că toate rugăciunile sunt auzite de către Dumnezeu pentru că El cunoaşte totul : ce vrem, ce nu vrem, pentru ce suferim,pentru ce suntem fericiţi etc. Deci nu avem secrete faţă de El, însă conştientizarea greşelilor noastre este un pas spre împlinirea rugăciunilor.

Nu putem cere continuu fără a încerca să ne corectăm păcatele,nu putem persista în greşeli,cum nu putem,de asemenea,pretinde să ni se ofere totul. Este nevoie ca şi din partea noastră să existe un anumit efort,cât de mic. Rugăciunea este o taină,este secretă,deci nu discutăm despre ea ca despre un film.

Este o experienţă unică,personală, extrem de încărcată din punct de vedere spiritual şi una din metodele prin care noi intrăm în contact direct cu Dumnezeu. 


Dumnezeu ne cunoaşte dinainte rugăciunile


Noi ştim că suntem fiii lui Dumnezeu. El a creat totul. El cunoaşte totul,deci şi bucuriile noastre,dar şi necazurile. Ce nevoie ar avea El să ne audă vorbind dacă tot ştie adevărul despre noi înainte de a-I povesti ? El nu are nevoie de nimic din partea noastră. El are totul,inclusiv vieţile noastre,însă această întâlnire tainică dintre noi şi El este spre binele nostru. Cu această ocazie, sufletul nostru se încarcă cu iubire şi iertare dumnezeiască,aspecte fără de care nu am putea trăi.

Odată cunoscută iubirea divină, sufletul tânjeşte în permanenţă după ea. Prin urmare, rugăciunea este tot un privilegiu al oamenilor oferit de Creator. Pentru a ne fi bine, trebuie să ne rugăm mai des. Dacă ne rugăm mai des, ne întâlnim mai des cu cel care ne-a creat şi acest lucru înseamnă o fericire continuă.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum trebuie să ne rugăm la Dumnezeu pentru a fi ascultaţi?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu