Posted by / sâmbătă, 25 martie 2017 / No comments / ,

Cum ştiţi dacă rinichii filtrează limfa?Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Sistemul limfatic este compus din glande, noduli limfatici, splină, timus şi amigdale.

Acest sistem poartă deşeurile celulare ca o adevărată canalizare, de la ţesuturi în sânge, unde acestea pot fi filtrate de cele două organe principale de detoxifiere ale corpului – ficatul şi rinichii.

testul prin care aflii daca sunt probleme in organism

Ce trece prin această canalizare? Produşi ai medicamentelor alopate, cu sau fără reţetă, ai drogurilor, ai toxinelor din tutun, alcool şi alimentaţie, ai poluanţilor atmosferici, ai aditivilor alimentari şi chimicalelor folosite pentru curăţenie, înfrumuseţate şi igienă, ai pesticidelor şi alte toxine rezultate din metabolism.

Se estimează ca 80% din populaţie are un sistem limfatic leneş.

Dacă suferiţi de tulburări ale stării de sănătate, rănile se închid mai greu, aveţi exces de greutate şi celulită, artrită, bursită, dureri de cap, alte dureri ş.a.m.d., este foarte posibil să vă confruntaţi cu un sistem limfatic mai leneş.

Pentru a afla dacă rinichii filtrează limfa puteţi face un test al urinei, care este foarte simplu şi la îndemână.

Urinaţi într-un borcan sau puneţi urina imediat într-un borcan. Eventual, poate fi lasată 24 de ore, pentru a vedea dacă există sedimente şi dacă acestea se depun pe fundul borcanului.

Dacă urina este limpede, de culoare deschisă şi nu are în ea nici un sediment, chiar dacă este lăsată 24 de ore, înseamnă că rinichii nu filtreză limfa.
Dacă urina este de culoare mai închisă, cu sedimente, tulbure, albicioasă, cu depuneri pe fundul borcanului după 24 de ore, înseamnă că rinichii filtrează limfa.


Aceasta este o veste excelentă, pentru că majoritatea oamenilor au această problemă şi nici măcar nu ştiu, rinichii sunt afectaţi – nu filtrează limfa, suprarenalele sunt slăbite sau epuizate, ceea ce duce la stagnarea limfei acide în organism.

Iată ce puteţi face pentru a ajuta rinichii să filteze limfa şi, implicit, pentru a ajuta limfa să „curgă” mai bine:

1. Schimbaţi dieta.

• Consumaţi fructe şi legume crude pe stomacul gol, pentru o mai bună digestie şi beneficii limfatice maxime. Enzimele şi acizii naturali sunt puternici purificatori ai limfei.

• Consumaţi legume veri sau cu frunze verzi, clorofila ajută la purificarea sângelui.

• Mâncaţi nuci, migdale, alune de pădure şi seminţe crude de in, dovleac, floarea-soarelui, nesărate, pentru a energiza limfa cu acizi graşi adecvaţi.
• Uitaţi de băuturile carbogazoase şi renunţaţi la „sucurile naturale” care conţin conservanţi.

2. Beţi apă pură, alcalină, compatibilă cu celula umană. Dacă nu aveţi un purificator, puteţi prepara singuri apa, adăugând puţină sare de mare sau de Himalaya, suc proaspăt de lămâie sau bicarbonat şi/sau o mână de verdeţuri.

3. Adăugaţi în meniul zilnic căteva ceaiuri de plante: genţiană, astragalus, echinaceea.


4. Exerciţiul fizic asigură un flux adecvat în sistemul limfatic. Mersul pe jos puţin săltat şi săritul pe o minitrambulină sunt de mare ajutor.

5. Periaţi pielea uscată înainte de duş. Frecaţi cu mişcări circulare dinspre picioare spre mijloc şi dinspre degetele de la mâini spre piept (inimă).

6. Alternaţi duşurile calde şi reci câteva minute. Evitaţi acest tip de terapie dacă aveţi vreo afecţiune a inimii sau a vaselor de sânge sau în timpul sarcinii.

7. Faceţi un masaj blând, care va elibera toxinele blocate. Un astfel de masaj poate împinge până la 78% din limfa stagnată înapoi în circulaţie. Puteţi încerca şi un masaj special pentru drenaj limfatic.

8. Respiraţi adânc. Sistemul nostru limfatic se bazează pe acţiunea de pompare a respiraţiei profunde pentru a-l ajuta să transporte toxinele spre sânge, înainte de a fi filtrate de ficat şi rinichi. 

Inspiraţi profund, din diafragmă şi expiraţi toxinele.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum ştiţi dacă rinichii filtrează limfa?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu