Posted by / luni, 20 martie 2017 / No comments / ,

Cum să învingi oboseala şi lipsa de energie cu...leacurile bunicii!Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Oboseala este senzaţia de epuizare, lipsă de vlagă sau somnolenţă, cauzată de privarea de somn, de o activitate fizică sau mentală intensă/prelungită sau de o perioadă de stres şi angoasă.

Se poate considera că există trei niveluri de oboseală:

cum sa scapi de epuizare

• Ca urmare a lipsei de somn;

• Atunci când este depăşită limita pe care şi-o poate asuma organismul;

• Surmenajul – ca o consecinţă a perioadelor de epuizare repetate.

Ce avem de făcut? Vă propunem câteva remedii naturale simple.

• „Un suc de mere dimineaţa, o zi fără oboseala”.

Dimineaţa, după ce vă treziţi, beţi un pahar mare cu suc natural de mere, preparat pe loc.

• Un energizant instant: se iau una, două picături de ulei esenţial de ghimbir sau de lămâie, amestecate cu cinci mililitri miere lichidă.

• Dacă aveţi o întâlnire importantă şi simţiţi că vi s-au descărcat bateriile, apăsaţi coatele pe laterala coastelor sau strângeţi tare genunchii, timp de zece, douăzeci de secunde. Aceste gesturi ar trebui să accelereze circulaţia sanguină.


• Ca să luptaţi contra oboselii, amestecaţi 250 ml suc de mere, 250 ml suc de portocale şi 250 ml suc de lămâie. Se pune acest amestec la răcit şi se bea în trei trei reprize, în decursul unei zile.

• Puneţi la macerat coaja şi miezul de la o portocală (de preferat, bio, pentru că nu ne dorim să consumăm pesticide) în 250 ml vin roşu. Beţi câte o jumătate de cană ori de câte ori vă simţiţi obosiţi.

• În 250 ml apă clocotită se pun cinci grame rădăcină de ghimbir, un cuişor şi un praf de scorţişoară. Se lasă la infuzat cincisprezece minute, apoi se strecoară. Se poate adăuga miere, după gust. Se beau două, trei căni pe zi, cu înghiţituri mici, atâta timp cât simţiţi nevoia.


• O licoare cu un mare conţinut energetic, pe care o puteţi prepara pentru a combate oboseala şi epuizarea nervoasă:

Într-o sticlă, se pun 20 curmale fără sâmburi şi un baton de vanilie, la macerat în 750 ml coniac. Se închide sticla ermetic şi se păstrează la întuneric şi răcoare timp de o lună, agitând în fiecare zi.

Se beau 30 de ml ori de căte ori vă simţiţi obosiţi sau slăbiţi, dar fără a face abuz.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să învingi oboseala şi lipsa de energie cu...leacurile bunicii!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu