Posted by / marți, 14 martie 2017 / No comments / ,

Cum să consumi usturoiul în combinații ce îi atenuează gustul!Un articol de Ileana Mladinoiu

Ne plângem de multe ori că usturoiul neprelucrat are mirosul pătrunzător, gustul picant și avem rețineri în a-l consuma cu plăcere, desi cunoaștem cât de bun este pentru sănătate.

După ce veți citi sugestiile simple de mai jos, este posibil să manifestați dorința de a-l îngera în cantități cât mai mari...

consuma mult usturoi ca sa fii sanatos

Pentru plăcere sau pentru reducerea senzației de arsura de pe limbă sau din stomac


Mâncați felii de usturoi proaspăt odată cu bucăți dintr-un fruct: măr, pară sau piersică, sau beți zeamă de fructe, cum ar fi zeama de mere. Folosind aceste formule, atât copiii cât și adulții pot ajunge să consume cu plăcere usturoiul.

Pentru atenuarea gustului


Se recomandă un sandviș cu usturoi. Întindeți pe o felie de pâine untul sau maioneza dumneavoastră favorite. Adăugați usturoi aât cât este necesar și poate niște salată sau felii de roșii. Scopul este să mâncați mai mult usturoi, cu suficient sandviș ca să obțineți efectul scontat (atenuarea gustului).


Consumați preparate comerciale din usturoi, fără miros


Chiar dacă ele pot oferi unele rezultate benefice și pot fi păstrate cu ușurință la îndemână, de preferat ar fi usturoiul proaspăt, sub formă de pulbere sau uleiul de usturoi.

Uleiul de usturoi se prepară din ½ cană de usturoi proaspăt și ½ cană de ulei de măsline. Amestecați foarte bine ingredientele și apoi adaugați încă ¼ cană de ulei de măsline. Agitați puțin, turnați într-o sticlă acoperită și puneți-o la o fereastră luminată, unde o lăsați 10 zile.

Agitați ușor sticluța, de 3 ori/zi. În a 10-a zi, filtrați printr-un tifon și păstrați uleiul la frigider. Lalitha Thomas in “10 plante esențiale” ne spune că este un amestec trăsnet!

O linguriță de ulei de usturoi este echivalentul unui cățel mediu de usturoi proaspăt.


Răsfățați-vă cu floricele de porumb cu usturoi


Se amestecă mult usturoi proaspăt (este bună și pulberea), sos de soia, sare sau orice alte mirodenii, în funcție de gustul dorit (de exemplu semințe de chimion și de mărar).

Apoi, o cantitate mică de ulei de măsline (sau alt ulei) amestecat cu una sau două părți apă. Se adaugă suficient amestec cât să acopere usturoiul, dar se menține o concentrație potrivită.

Apa este importantă pentru ca amestecul să nu fie prea uleios pentru organismul aflat în toiul unei crize.

Amestecați totul foarte bine și stropiți floricelele de porumb preparate anterior. Ideea este că acest amestec să fie foarte bogat în sos de usturoi și mai sărac în floricele, dar acest aspect nu este esnțial.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să consumi usturoiul în combinații ce îi atenuează gustul!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu