Posted by / joi, 9 martie 2017 / No comments / ,

Cum poți prepara acasă serul fiziologic?Publicitate

Zilele trecute am întâmpinat o problemă, așa că, m-am gândit că este posibil să nu fiu singura. Vi s-a întâmplat să aveți nevoie de ser fiziologic și pur și simplu să nu găsiți? Mie mi s-a întâmplat, dar ce noroc cu mama.

Mi-a spus că atunci când eu eram bebeluș, ea prepara în casă serul fiziologic.

Surpinzător dar adevărat...

apa cu sare pentru a face solutie salina

Știai că serul fiziologic este de fapt apă cu sare? Eu una nu.

Poate că acum mă întrebi de ce ai nevoie de ser fiziologic, păi să începem așa: acest ser este de fapt o soluție salină potrivită organismului uman, putând fi utilizată la clătirea gurii sau la curățarea ochilor. Este alcătuit din apă distilată şi clorură de sodiu, iar printre cele mai cunoscute indicaţii terapeutice ale acestei substanţe se numără folosirea ei ca diluant pentru administrarea injectabilă a unor tratamente.

Uite cum poți prepara și tu serul fiziologic, urmează această metodă:


Procentajul contează cel mai mult

Pasul 1

Pune apă plată într-un recipient, cantitatea variază în funcție de cât ser ai nevoie, pentru a obține o soluție fără impurități, poți folosi chiar apă distilată. Umple recipientul într-o proporție de 80%, de exemplu dacă ai nevoie de 100 ml de ser, pune 80 de ml de apă. 


Pasul 2

Calculează cantitatea de sare necesară. Cantitatea - măsurată în unități compatibile cu unitățile de volum ale apei - determină procentajul soluției. Împarte la volumul de apă și înmulțește cu 100 pentru a obține procentul. De exemplu, pentru a face 100 de ml de soluție salină normală, care este o soluție de 0,9%, ai nevoie de nouă grame de sare. În cazul în care ai nevoie de o jumătate de litru de soluție, ar trebui să adaugi, 2.9 linguri de sare.

Pasul 3

Măsoară sarea și adaug-o în apă. Amestecă bine până când sarea se dizolvă, acum ai obținut substanța salină. Adaugă apoi apă până când obții cantitatea dorită.

Gata, acum poți folosi serul tău fiziologic.

Ce părere ai, știai această rețetă?

Despre Autor:
Maya este autor pentru Secretele.com - Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.
Ref:
https://www.sciencecompany.com/Preparing-Chemical-Solutions-W174.aspx
http://www.paramedicine.com/pmc/Normal_Saline_Solution.html

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum poți prepara acasă serul fiziologic?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu