Posted by / marți, 28 martie 2017 / No comments / ,

Consumă supe din aceste ingrediente și vei reuși să-ți cureți rinichii și ficatul într-un timp scurt!Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Ficatul și rinichii sunt organe care au ca sarcină, printre altele, să contribuie la eliminarea toxinelor ce se acumulează în organism și care, pe termen scurt sau mediu, deteriorează calitatea vieții și ne provoacă probleme grave de sănătate.

De aceea, este foarte important să știm cum să le ușurăm munca, curățându-le cu regularitate prin metode simple, naturiste.

preparate culinare pentru sanatate

De data aceasta, nu o plantă anume sub formă de ceai sau în alte variante este cel mai bun remediu pentru curățarea ficatului și a rinichilor, ci supele delicioase din legume.

Ceea ce trebuie să facem mai întâi este să alegem alimente cu proprietăți depurative al căror scop este, repet, de a facilita funcționarea normală a ficatului și a rinichilor.

Supa din urzici și țelină

Urzica este o planta foarte recomandată pentru purificarea sângelui. Aceasta poate fi culeasă din locuri nepoluate și cu mănuși din plastic. De asemenea, o putem procura din magazinele naturiste.

Țelina este leguma care îmbunătățește funcționarea ficatului și a vezicii biliare, dar are și efecte de curățare a rinichilor.

Supa din păpădie și salată

Păpădia conține vitaminele A, B și C, acid folic, potasiu, siliciu, fier și tanin. Este un detoxifiant complet pentru ficat și rinichi. De asemenea, este diuretică, laxativă ușor de digerat. Se poate consuma proaspătă sau uscată.

În ceea ce privește salata verde, suntem obișnuți să o consumăm doar ca salată. Însă, o putem găti ca orice altă legumă, fiind astfel mai digerabilă. 

Salata verde are proprietăți diuretice mari și, de asemenea, ne ajută la reglarea sistemului nervos. Prin urmare, ne asigurăm și o odihnă bună după cină.


Supa din turmeric și ovăz

În afară de faptul că ovăzul da o anumită consistență supei, trebuie să știm că el conține proteine și fibre care ne ajută la eliminarea substanțelor toxice. Cereala este foarte hrănitoare și ajută tranzitul intestinal.

Turmericul este un condiment aproape indispensabil în dieta noastră de zi cu zi. Are efecte puternice asupra cancerului, bun antiinflamator, decongestionează ficatul.

Supa din ceapă și anghinare

Supa de ceapă este o rețetă clasică, utilizată ca medicament, cu proprietăți reconfortante. Ceapa este bogată în minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor sau sulf), cât și în vitaminele A, B, C și E.

Ceapa este una dintre cele mai populare legume pentru a proteja ficatul.

La pregătirea supei, utilizați ceapă și anghinare, cu condiția să fiți conștienți de gustul ei amar, mai ales dacă folosiți frunzele plantei în discuție.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Consumă supe din aceste ingrediente și vei reuși să-ți cureți rinichii și ficatul într-un timp scurt!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu