Posted by / duminică, 12 martie 2017 / No comments / ,

Ciorba minune care elimina paraziții intestinali... Iată ce simplu se prepară!Publicitate
Un articol de Mihaela Iliescu

Dincolo de faptul că este o leguminoasă folosită cu succes în bucătarie, pentru preparate gustoase şi nutritive, năutul are proprietăţi terapeutice spectaculoase.

reteta sanatoasa de ciorba

Sursă naturală de: lipide, substanţe azotate, amidon, zaharuri, săruri minerale de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, sodiu, siliciu, oxid de fier, arsenic, asparagină, vitaminele C şi D, năutul se recomandă a fi consumat în cazul persoanelor care desfăşoară munci fizice şi al celor afectate de astenie, fiind o foarte bună sursă de energie.

Este un bun diuretic, eliminator al acidului uric şi al clorurilor, de mare ajutor şi în cazul litiazei urinare, pentru că este un antiseptic urinar.

Se recomandă în insuficienţa digestivă şi pentru eliminarea paraziţilor intestinali.

În cartea sa „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, dr. Jean Valnet prezintă reţeta unei ciorbe diuretice, recomandată de fitoterapeutul francez Henri Leclerc, care îmbină toate proprietăţile năutului descrise mai sus.


Iată ce simplu este de preparat:

Se fierb timp de 30 minute într-un litru de apă 100 grame de năut (înmuiat în prealabil) şi 150 grame orz perlat (se găseşte în magazine, se poate găti fără a fi înmuiat înainte), apoi adăugaţi pătrunjel proaspăt şi lăsaţi la infuzat zece minute.

Consumaţi cantitatea obţinută în decursul unei zile, în trei reprize.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba minune care elimina paraziții intestinali... Iată ce simplu se prepară!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu