Posted by / luni, 20 martie 2017 / No comments /

Ce se întâmplă, la nivel spiritual, dacă îți înșeli soțul sau soția!Un articol de Cladia Bulacu

Una din poruncile lui Dumnezeu se referă la preacurvie care este un mare păcat, pedepsit destul de aspru conform canoanelor bisericeşti.

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă acest păcat, vom analiza două cuvinte care seamănă destul de bine, dar între care există diferenţe fundamentale.

este mare pacat sa nu respecti tainele casatoriei

Cuvântul « curvie » se referă la practicarea de relaţii intime nelegitime până la prostituţie și desfrâu. « Preacurvie » ,însă, înseamnă a încălca legământul căsătoriei, prin relaţii intime cu o altă persoană decât cu soţul/soţia , a-i nu fi credincios partenerului.

Atât curvia,cât şi preacurvia nu sunt acceptate de biserica ortodoxă. Există, fireşte, regiuni ale lumii unde aceste fapte sunt tolerate, cum există, de altfel, şi ţări unde adulterul este foarte aspru pedepsit (pentru femei,în special).

Ce se întâmplă când curvim sau preacurvim?

Practicarea de relaţii intime în afara căsătoriei sau practicarea prostituţiei implică un consum energetic foarte mare. În cazul curviei, mai mulţi parteneri înseamnă mai multe riscuri la care suntem supuşi (boli,violenţe etc).

Totodată, prostituţia implică plata şi primirea unor sume de bani (sau alte avantaje) pentru a obţine plăcerile trupeşti. Acei bani au o anumită încărcătură energetică venită din zone joase de vibraţie, animalică, şi nu pot duce,în niciun caz,la evoluţia spirituală a celor care participă.

Unul dă şi altul primeşte,dar acest schimb este strict pentru obţinerea de avantaje. Or, legătura trupească între oameni a fost lăsată de divinitate pentru procreere, uneori se recomandă şi posturi care înseamnă abstinenţă, se fac cu dragoste,deci cu investiţie sentimentală şi acolo unde sunt practicate fără dragoste,raporturile intime duc la îmbolnăvirea sufletului şi apoi a trupului.

Prin preacurvie, nu ne respectăm jurământul făcut în faţa altarului

În cazul preacurviei,sunt valabile cele spuse mai sus,dar se adaugă şi faptul că soţii sunt legaţi în faţa lui Dumnezeu prin taina căsătoriei. Ei jură în faţa altarului că se vor respecta,că vor fi împreună la bine şi la rău,că vor respecta legătura dintre ei,deci nu vor preacurvi.

Acest jurământ este foarte puternic şi toate faptele noastre care îl încalcă sunt privite ca o minciună spusă divinităţii,o încălcare a legilor universale.

Altfel zis, oamenii nu mai sunt conduşi de spiritualitate,ci de plăcere, şi această latură constituie,de fapt,păcatul.

Cum toate ni se pot ierta, în momentul în care am conştientizat că am curvit sau am preacurvit, prin taina spovedaniei şi prin canoane, Dumnezeu este gata să ne ierte. Trebuie doar să ne dorim cu adevărat schimbarea în bine. *In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce se întâmplă, la nivel spiritual, dacă îți înșeli soțul sau soția!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu