Posted by / joi, 2 martie 2017 / No comments / ,

Care sunt efectele adverse ale consumului zilnic de carne de pui?Publicitate

Să mai consumăm oare carne de pui?

Carnea de pui a fost foarte mult timp numită ca fiind cea mai bună sursă de proteine, însă în zilele noastre, lucrurile nu mai stau la fel, deoarece puii sunt injectați cu tot felul de substanțe ce ne pot pune viața în pericol.

Totuși, alegerea pentru consum a cărnii de pui este mai bună în comparație cu consumul de carne procesată? Poate că da, poate că nu...

pieptul de pui este plin de antibiotice

Nu putem spune că puiul nu conține nutrienți importanți precum Vitamina C, B, seleniu, calciu, ion, zinc, magneziu, fosfor sau potasiu, însă este foarte important să aflăm cum a fost hrănit.

Specialiștii spun că oamenii ar trebui să limiteze consumul de carne de pui, la o porție o dată la 2 zile, însă trebuie luați în calcul mai mulți factori înainte de a prepara aceste alimente.

1. Infestarea cărnii

Carnea poate fi infestată cu bacterii care germinează în carnea din pui. Studiile realizate în Europa și America au rezultate înspăimântătoare: aproximativ 97% din carnea de pui este infestată.


E-Coli este o bacterie care duce la apariția simptomelor precum diaree, febră sau frisoane. Pe lângă toate astea, bacteria poate infecta plămânii, determinând afecțiuni precum pneumonia.

Cercetările arată că bacteria E-Coli din carnea de pui nu este una obișnuită, ci este un tip rezistent la antibiotic, deoarece puii sunt injectați adesea cu antibiotice.

Poate că puiul fără piele are mai puțin colesterol decât carnea de porc, însă asta nu înseamnă că este un produs complet sănătos.

Deci cum putem menține nivelul optim de colesterol?

• Înlocuiește puiul cu proteine vegetale.

• Consumă în schimb pește.

Încearcă să nu prăjești puiul! Este de preferat să îl prepari la grătar sau la cuptor.

4. Rezistență la antibiotic

Aceasta este o reală problemă, ce se datorează injectării puilor cu substanțe ce conțin antibiotice. Consumând astfel de preparate, organismul începe să devină imun la antibiotic și astfel vom fi în incapacitatea de a mai putea trata anumite boli, care până acum erau cu ușurință tratate printr-un simplu antibiotic. Vouă vi s-a întâmplat în ultimul timp să luați antibiotic și acesta să nu aibă efectul de altădată? Poate acesta este răspunsul la această întrebare...

5. Riscul dezvoltării cancerului

Urmând o dietă bogată în proteină animală și fără conținut de proteină vegetală, vei fi expus unui risc mai crescut al apariției bolii fatidice numită cancer. Cercetătorii au aratat că persoanele care consumă proteină animala și nu vegetală, prezintă un risc cu 40% mai mare să dezvolte cancer.

Alimentele bogate în grăsimi animale, duc la producția sporită de estrogen, iar acesta hrănește pur și simplu celulele canceroase.

Consumând carne de pui prăjită, crești riscul apariției cancerului de sân sau de colon, mai mult decât te-ai putea aștepta.


6. Expunerea la arsenic

Mai nou, puii sunt hrăniți cu arsenic, pentru a crește mai repede. Îți vine să crezi?

Cercetătorii au descoperit că peste 55% din puii de pe piață conțin arsenic. O dată ingerat, acesta poate duce la simptome precum greață, vomă, frisoane sau febră.

Alternative sănătoase:

Nu spun că ar trebui să elimini complet puiul din dieta ta, însă poți face câteva schimbări pentru a fi în siguranță.

• Încearcă să ai o dietă echilibrată din proteine vegetale și animale.

• Consumă la fiecare masă legume.

• Optează pentru prepararea puiului la grătar sau la cuptor și consumă o dată la 2-3 zile.

• Încearcă să procuri carnea de pui de la țărani sau chiar să crești tu puii, dacă ai posibilitatea.

• Gătește puiul la cel puțin 150˚C.

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Care sunt efectele adverse ale consumului zilnic de carne de pui?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu