Posted by / miercuri, 15 martie 2017 / No comments / ,

Bea oțet de mere înainte de culcare și vei regla nivelul glucozei din sânge!Publicitate

Oţetul de mere are un spectru amplu de întrebuinţări şi oferă o gamă largă de proprietăţi sănătoase. În medicina alternativă, oţetul de mere este cel mai apreciat pentru efectele sale de echilibrare a florei intestinale benefice şi de restabilire a pH-ului normal al organismului, dar şi pentru faptul că este un bun adjuvant pentru slăbit.

beneficiile otetului de mere asupra organismului

În amestec cu miere şi ghimbir, oţetul de mere devine un remediu puternic împotriva inflamaţiilor gâtului. Amestecă o lingură de oţet de mere cu un sfert de linguriţă de piper măcinat, două linguri de apă, un sfert de linguriţă de piper cayenne şi o lingură de miere.

Oţetul de mere mai deţine proprietatea de a regla glicemia, efect verificat şi confirmat de mai multe studii clinice.

Într-unul dintre experimente, cercetătorii de la Universitatea Arizona au măsurat efectele oţetului de mere asupra unui grup de 11 pacienţi cu diabet de tipul 2. Pe durata studiului, aceştia nu au urmat un tratament cu insulină, ci doar medicaţia farmaceutică de bază luată împreună cu o doză a două linguriţe de oţet de mere combinate cu 30 g de brânză seara înainte de culcare.

Rezultatele au indicat că nivelurile glicemiei serice s-au echilibrat considerabil a doua zi dimineaţa.

Un alt studiu, care a testat efectele consumului a 30 ml de oţet de mere împreună cu o gustare alcătuită dintr-un covrig cu unt şi un pahar de suc de portocale, a arătat că această metodă coboară glicemia atât în rândul subiecţilor sănătoşi, cât şi în rândul adulţilor cu prediabet şi al celor cu diabet de tipul 2.

Prediabeticii s-au bucurat de o coborâre a glicemiei serice cu 50%, în timp ce la diabetici nivelurile glicemiei au scăzut cu 25%.

Oţetul de mere are proprietatea de a echilibra şi restabili pH-ul normal, motiv pentru care este de mare ajutor în tratamentul mai multor boli de piele, al arsurilor solare, negilor, muşcăturilor de insecte, intoxicaţiilor cu iederă otrăvitoare, acneei, micozei unghiilor, micozei picioarelor, mătreţii şi rănilor superficiale. 


Acelaşi produs grozav sprijină eliminarea toxinelor acumulate în sistemul limfatic, îmbunătăţind astfel funcţia homeostatică. Se speculează că acest efect s-ar datora concentraţiei mari de antioxidanţi, care previn stresul oxidativ şi sprijină buna funcţionare a organelor şi a vaselor sanguine.

Alte studii au arătat că oţetul de mere prezintă potenţial şi în tratamentul cancerului, deoarece determină apoptoza celulelor leucemice.

S-a demonstrat ştiinţific şi că oţetul de mere joacă un rol important în echilibrarea greutăţii corporale. Acidul acetic din compoziţia sa activează genele declanşatoare ale producţiei de enzime de descompunere a lipidelor, împiedicând astfel îngrăşarea bruscă.

Un studiu japonez a examinat efectul de slăbire al oţetului de mere asupra unui grup de persoane obeze cu indice de masă corporală, greutate şi circumferinţă a taliei asemănătoare. Participanţii au fost împărţiţi în trei grupuri.

Primul grup a primit 15 ml de oţet de mere, cel de-al doilea 30 ml, iar ultimul grup a constituit grupul de control. Rezultatele au arătat că grupurile care au consumat oţet de mere au înregistrat la finalul studiului îmbunătăţiri atât asupra greutăţii corporale, cât şi a indicelui de masă corporală şi a circumferinţei taliei.


La fel ca legumele fermentate, oţetul de mere poate fi de ajutor în bolile de reflux gastroesofagian, de ulcer şi de colită. Produsele fermentate sunt bogate în acid lactic, substanţă care sprijină microbiomul intestinal.

Specialiştii au mai arătat că oţetul de mere este foarte indicat pentru corectarea problemelor de digestie şi ameliorarea simptomelor bolilor gastrointestinale. În aceste cazuri, cel mai indicat este să amesteci două linguriţe de oţet de mere cu o linguriţă de miere într-un pahar cu apă caldă şi să bei preparatul.

O linguriţă de oţet de mere crud poate opri rapid sughiţul, în timp ce compresele cu oţet grăbesc vindecarea vânătăilor şi leziunilor cutanate.

Aceeaşi substanţă este un agent antimicrobian puternic ce poate înlocui dezinfectanţii chimici din comerţ. Acidul acetic omoară chiar şi bacteria rezistentă la dezinfectanţi mycobacterium tuberculosis.

Un început bun este să înlocuieşti oţetul alb cu oţet de mere la asezonarea salatelor. Iată o idee de sos pentru garnisirea salatelor şi preparatelor reci:

• O lingură de oţet de mere

• O jumătate de linguriţă de mujdei de usturoi

• Câteva frunze de busuioc proaspăt

• Un deget de piper negru măcinat

• O lingură de zeamă de lămâie

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Sursa: healthyfoodhouse. Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.


Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bea oțet de mere înainte de culcare și vei regla nivelul glucozei din sânge!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu