Posted by / sâmbătă, 25 martie 2017 / No comments / ,

Află cum poţi testa calitatea uleiului de măsline cumpărat!Publicitate

În ziua de astăzi, piaţa este invadată de produse contrafăcute şi de slabă calitate, iar uleiul de măsline nu face nici el excepţie. Controalele desfăşurate asupra loturilor importate de peste hotare depistează tot mai des uleiuri inferioare etichetate drept uleiuri „pure, extra-virgine”.

De fapt, în loturile de import se strecoară multe produse înmulţite cu ulei de floarea-soarelui, ulei de canola şi clorofilă!

baga uleiul de masline la frigider

Aceste uleiuri mai sunt şi colorate şi aromate artificial ca să semene cât mai bine cu soiurile veritabile. În continuare te vom învăţa un truc grozav de a verifica autenticitatea şi calitatea uleiului de măsline cumpărat din comerţ. Astfel putem să evităm produsele de provenienţă discutabilă şi, implicit, să descurajăm intrarea pe piaţă a uleiurilor contrafăcute!

CUM POŢI TESTA CALITATEA ULEIULUI DE MĂSLINE:

Este foarte simplu: tot ce trebuie să faci este să ţii sticla (sau cutia) de ulei la frigider preţ de o jumătate de oră, iar apoi să-i verifici consistenţa. Dacă în acest timp, uleiul de măsline a devenit mai dens, înseamnă că produsul este într-adevăr pur şi alcătuit în mare parte din grăsimi mononesaturate.

Dacă uleiul nu se îngroaşă deloc după depozitarea la rece, poţi fi sigur că este contrafăcut. Această metodă este mai sigură decât orice etichetă sau certificat de garanţie!

Este păcat să mai aruncăm banii pe uleiuri de măsline denaturate (şi scumpe, în acelaşi timp), aşa că dă mai departe trucul ca să îi previi şi să îi ajuţi şi pe alţii să recunoască produsele pure de cele contrafăcute!


Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.


Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Află cum poţi testa calitatea uleiului de măsline cumpărat!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu