Posted by / joi, 9 martie 2017 / No comments / ,

Acesta este motivul pentru care nu mai trebuie să butonezi telefonul noaptea!Publicitate

Să recunoaştem, tuturor ne place să intrăm pe internet, să ne jucăm, sau să ne facem de cap cu aplicaţiile telefonului inteligent înainte de culcare. 

Seara este perioada când eşti cel mai tentat să foloseşti gadget-uri ca să verifici prognoza meteo pentru a doua zi, să stai de vorbă cu prietenii, sau să priveşti pozele făcute mai devreme.

nu mai sta pe telefon inainte de culcare

Dar cercetătorii au analizat îndelung efectele telefoanelor inteligente asupra sănătăţii, iar concluziile lor sunt departe de a fi pozitive.

Probabil că ai auzit deja de pericolele radiaţiilor emise de telefoanele celulare. Se pare că lumina albastră emisă de aceste telefoane cauzează şi ea probleme grave de sănătate.

„Lumina albastră face parte din spectrul complet al luminii albe, ceea ce înseamnă că ne expunem zilnic la această radiaţie de la răsărit şi până la apus. Radiaţia luminoasă albastră a luminii solare nu este un motiv de îngrijorare.

Problema cea gravă o reprezintă expunerea nocturnă la această lumină, care este emisă la intensitate mare de smartphone-uri, tablete, laptop-uri şi de toate gadget-urile cu ecran LED. Această radiaţie luminoasă ne afectează vederea şi suprimă producţia hormonului melatonină, favorizând tulburările de somn.”

Cercetătorii au descoperit că telefoanele inteligente predispun la următoarele trei probleme de sănătate:


1. Cresc riscul de cancer

Melatonina este un antioxidant puternic şi o armă naturală împotriva cancerului, dar este uşor suprimată de „lumina albastră”. Dacă expunerile ocazionale nu sunt o problemă, expunerile repetate înainte de culcare pot genera probleme grave de sănătate.


2. Cauzează insomnie

„Lumina albastră” perturbă producţia melatoninei, care gestionează ciclurile circadiene corporale. Pe fondul privării de somn, tulburările circadiene pot favoriza apariţia mai multor probleme de sănătate:

• Îngrăşare

• Depresie

• Probleme cardiovasculare

• Pierderi de memorie

• Îmbătrânirea pielii

• Afectează viteza de reacţie

3. Afectează ochii

Expunerea la „lumină albastră” pe timpul nopţii afectează retina şi favorizează degenerescenţa maculară, adică pierderea vederii centrale, dar şi apariţia cataractei.

Oftalmologii susţin că, în urma folosirii zilnice a telefonului inteligent timp de cca. o oră seara înainte de culcare, un pacient în vârstă de 35 de ani poate căpăta boli şi afecţiuni oculare specifice septegenarilor!

Având în vedere aceste lucruri, vei mai continua să butonezi smartphone-ul înainte de culcare?

Despre autor:
Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Acesta este motivul pentru care nu mai trebuie să butonezi telefonul noaptea!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu