Posted by / vineri, 3 martie 2017 / No comments /

A fura este un mare păcat!Publicitate
Un articol de Claudia Bulacu

După cum ştim, Dumnezeu ne-a hărăzit fiecăruia dintre noi un anumit destin,ne-a trasat anumite linii directoare de viaţă,cum ar spune un teoretician. 

Aceste linii generale includ anumite lucruri pe care le avem de « reglat » din altă viaţă (dacă acceptăm teoria reancarnarii) sau pe care trebuie să le facem pentru că ele ne sunt benefice pentru evoluţia noastră.

daca iei ceva ce nu iti apartine te pedepseste dumnezeu

Totul este calculat : începând cu posibilitatea de a avea sau nu un acoperiş deasupra capului şi « pâinea » cea de toate zilele,până la posibilitatea atingerii anumitor stări de conştiinţă. Rolul nostru este extrem de imortant în a vedea ceea ce putem face şi ce nu, având la dispoziţie « bagajul » cu care am venit,inclusiv cel genetic.

Pentru a avea o imagine şi mai clară, este o inepţie ca toate femeile să creadă că vor putea fi nominalizate ca Miss Univers când nu au trăsăturile fizice care sunt cerute de acest titlu.Prin urmare,ne adaptăm viaţa şi dorinţele în funcţie de starea în care ne aflăm fiecare.

În ceea ce priveşte situaţia financiară, interpretările sunt multe, dar ele se pot simplifica la câteva fraze. Nu ne putem cumpăra o vilă din moment ce câştigăm salariul minim pe economie ! Tentaţiile sunt mari, dorinţele noastre s-au diversificat,s-au rafinat odată cu vremurile.

Era tehnologică a deschis milioane de posibilităţi şi de « necesităţi ». Vrem din ce în ce mai mult,din ce în ce mai sofisticat. Nu ne mai place televizorul dacă nu este la modă, nu ne mai plac pantofii dacă nu se încadrează în trend. Asta nu înseamnă că televizorul sau pantofii nu ar putea fi utili,dar … ne modernizăm.

Furtul este o încălcare a legilor divine


Când posibilităţile materiale nu se ridică la nivelul la care ne-ar putea satisface dorinţele care sunt într-o perpetuă evoluţie (şi care nu sunt,neapărat necesităţi,după cum am văzut ),unele persoane încep să fure. Ce înseamnă să furi ? Să îţi însuşeşti ceea ce nu este al tău, ceea ce nu ţi se cuvine.

Presupunem că am furat o mare sumă de bani dintr-o firmă. Acea sumă, care nu ar fi intrat în buzunarul nostru dacă nu am fi făcut această manevră, îi este destinată unei alte persoane sau unui grup. Prin acest gest,de a fura, am încălcat ordinea divină. Banii respectivi au intrat în buzunarul nostru pe nedrept,iar adevăraţii beneficiari au fost privaţi de ei.

S-a produs un dezechilibru,însă divinitatea nu lasă lucrurile la voia întâmplării. Beneficiarii vor primi ceea ce li se cuvenea de drept divin,printr-o altă cale,iar noi,cei care i-am furat, îi vom pierde sub o formă sau alta.


Acţiunea de a fura poate avea urmări asupra copiilor noştri

Deseori,divinitatea nu « reglează » doar recuperarea banilor sau a bunurilor însuşite pe nedrept. În funcţie de gândurile pe care le-am avut în momentul în care am furat, « corecţiile » pot fi mai blânde sau mai dure. De exemplu, dacă am gândit cu răutate,dacă am vrut să distrugem financiar proprietarul banilor (patronul), intenţia de a face rău se adaugă faptei noastre.

Dacă,însă, am furat cartofi din grădina vecinului pentru că pur şi simpu,nu aveam ce să dăm de mâncare familiei, acest furt este mai puţin grav,dar este tot furt. Luăm în calcul varianta că am fi putut cere acei cartofi vecinului,nu să intrăm în grădina lui pentru a-i fura. Evident,situaţiile de viaţa sunt diferite,intenţiile sunt diferite,iar « plăţile » în faţa lui Dumnezeu vor fi diferite.

În concluzie,furtul rămâne furt,indiferent de motivaţia care se ascunde în spatele lui. Această faptă este pedepsită şi cu ajutorul legilor umane,dar adevărata pedeapsă este cea divină. Nu de puţine ori,pentru faptele părinţilor, şi copiii au fost aceia care au suportat anumite consecinţe.

Primul lucru la care ne putem gândi este faptul că un copil al cărui tată a furat este deja catalogat şi marginalizat pe motiv că este fiul « hoţului » şi poate fura şi el. Prin urmare,aşa cum ne spun cărţile sfinte, « părinţii mănâncă aguride,iar copiilor li se strepezesc dinţii » .
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului A fura este un mare păcat!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu