Posted by / luni, 20 martie 2017 / No comments / ,

A băut în fiecare zi ceai de tătăneasă... Iată ce s-a întâmplat după 90 de zile!Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

În majoritatea cazurilor de eczemă, doctorii prescriu pacienților cortizonul, folosit în general sub formă de unguente.

Uneori, medicamentul utilizat în cantități mari prezintă efecte secundare indezirabile cum ar fi subțierea pielii atât de mult, încât se pot vedea vasele de sânge.

Ca să nu ajungem vreodată într-o situație din aceasta, dacă ne confruntăm cu o eczemă, reținem cazul lui Emily, o tânără de 20 de ani, care avea o eczema gravă pe mâini, încheieturi, pleoape și răspândită și pe alte zone ale corpului.

foloseste natura ca sa scapi de problemele cu pielea

Era o erupție permanentă care îi provoca un discomfort continuu și o ținea foarte izolată din punct de vedere social.

Emily folosea creme cu cortizon, dar acestea nu ofereau decât o calmare rapidă și de scurtă durată, fără a vindeca efectiv. Mai mult, creșteau și riscurile implicate de utilizarea cortizonului.

Într-o zi, tânăra a aflat de tratamentul cu tătăneasă. A început să bea zilnic 4 căni de ceai de rădăcină sau frunze de tătăneasă. Intenția era să curețe și să întărească sângele, în același timp incepând să elimine pielea bolnavă și să reconstruiască celulele noi ale pielii.

Ea trebuia să utilizeze cortizonul cât mai puțin posibil și să elimine din dietă mâncărurile ce produceau un stres suplimentar asupra organismului-zahăr procesat, cofeină, prăjeli etc.


A folosit și o alifie de tătăneasă pe care a aplicat-o direct pe piele. După aproximativ două săptămâni, rezultatele au fost observabile. Pielea ei a început să se curețe singură, desi utiliza ocazional crema cu cortizon, și a rămas așa timp de o săptămână.

Alifia de tătăneasă era calmantă și ajuta mult la reducerea simptomelor. Emily simțea că putea accepta asta, deoarece tătăneasa acționa asupra problemei generale. Răbdarea ei a fost răsplătită în mai puțin de două luni. A reușit să renunțe total la cortizon.

De câte ori avea câte o erupție din cauza unor emoții puternice sau a problemelor psihologice asociate cu boala ei de piele, creștea doar doza de tătăneasă (la 5-6 căni) timp de câteva zile, și asta era tot.

Această metodă de tratament a continuat cam 3 luni, la capătul cărora eczema nu mai era vizibilă decât în perioadele de stres extrem (și atunci doar pete mici, care se curățau rapid).


Viața socială a lui Emily a început să se schimbe rapid. Se simțea mai încrezătoare în sine, iar sănătatea ei a făcut pași mari înainte.

După 3 luni de utilizare zilnică a ceaiului de tătăneasă, Emily a redus doza la 2 căni/zi, apoi la 1/zi-ca tonic și preventiv. Eczema nu-i mai apăruse deloc. În plus, întregul organism era mai întărit.

“Tătăneasa este planta care îmi vine mereu în minte, când apare o problemă de piele”, spune Lalitha Thomas în cartea sa “10 plante esențiale”.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului A băut în fiecare zi ceai de tătăneasă... Iată ce s-a întâmplat după 90 de zile!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu