Posted by / joi, 9 februarie 2017 / No comments / ,

V-ați întrebat vreodată de ce mâncăm zilnic?Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

Întrebarea poate surprinde, iar răspunsul îl știți deja. Unii spun că o fac pentru a trăi, alții din reflex, alții din plictiseală sau pur și simplu din plăcere.

Le dau dreptate tuturor, dar aș dori să parcurgem împreună căteva motive clare care ne împing să mâncăm, cu posibilitatea să ne schimbăm și obiceiurile alimentare.

nevoia de a manca

Nevoia fizică de a mânca


Este primul motiv și foarte important să consumăm alimente, deoarece fără ele, fără elementele nutritive necesare, organismul ar fi lipsit de energia vitală, nu mai funcționează cum trebuie.

Carențele în elementele nutritive ce pot apărea, dacă nu mâncăm suficient, sau dacă eliminăm anumite categorii de alimente, perturbă buna funcționare a oricărui organism.

Cultura și credința


Modul nostru de a mânca sau de a ne alege alimentația se bazează în mare parte pe cultura și credințele avute. Mai multe norme culturale, religioase sau sociale dictează uneori hrana noastră.

De asemenea, unele idei preconcepute despre ceea ce este bun pentru noi, despre bunele maniere la masă, despre necesitatea de a consuma un aliment special într-o ocazie specială fac același lucru.

Aspectul social al alimentației nu este deloc de neglijat, pentru că mesele între prieteni sau cele din familie ne provoacă să ieșim din rutina alimentară.


Emoțiile


Emoțiile modifică adesea relația noastră cu hrana, o regulă care nu este valabilă pentru toată lumea. Fiecare persoană are felul său de a-și gestiona emoțiile. Anumite persoane nu mai mănâncă în timpul unei suferințe din dragoste, de exemplu, în timp ce alții vor mânca mai mult sau vor consuma alimente care să le ajute să treacă dincolo de această situație dificilă.
Stresul, nevoia de reconfort, succesul, singurătatea, eșecul toate au puterea de a bulversa modalitatea de a ne alimenta.

Plăcerea


Știți că putem mânca pur și simplu din plăcere, fiindcă alimentele au un gust ce ne place mult. Cred că ați remarcat cantitatea de produse alimentare aflate în magazinele speciale.

Aceste alimente nu sunt doar pentru a ne satisfice nevoia fiziologică de furnizare de energie. Ele sunt pentru că sunt bune, penru că ne place să le degustăm, pentru că ne redau un soi de plăcere. 


În concluzie…

…mi-ar trebui mult timp să enumăr toate motivele ce ne determină să mâncăm și care influențează alegerile noastre, pentru că sunt foarte multe. 

Să nu uităm că organismul este un ansamblu uriaș de celule specializate. Fiecare organ este un ansamblu de celule (inima, rinichii, pielea, plămânii, ochii, părul…) care comunică între ele și care lucrează împreună pentru a ne menține sănătoși.

Scopul alimentației este așadar de a hrăni aceste celule fără de care nu am putea trăi.

Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului V-ați întrebat vreodată de ce mâncăm zilnic?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu