Posted by / miercuri, 22 februarie 2017 / No comments / ,

Trei tipuri de migrene - Originea lor şi cum le poţi trata cu ajutorul plantelor medicinale!Un articol de Mihaela Iliescu

Există trei tipuri de migrene mai răspândite:


1. Migrena clasică. Acest tip de migrenă apare dacă mâncarea nedigerată rămâne mai mult timp în stomac, în perioadele de stres accentuat, în cazul tulburărilor hepatice sau al surmenajului fizic şi psihic.

De asemenea, tulburările menstruale pot constitui o cauză a migrenelor.

cum tratam durerile puternice de cap

Tratament: Durerea se calmează cu ajutorul unei băi fierbinţi la picioare, simplă sau la care se adaugă în apă o lingură de muştar.

Puneţi o compresă rece pe frunte şi alta la ceafă. Faceţi o clismă uşoară.

Beţi o ceaşcă de ceai fierbinte, preparat din Mentă, Odolean, Gura-Lupului sau Cimicifuga Racemosa(Lumânărele) sau pur şi simplu o ceaşcă de apă fierbinte, în care adăugaţi suc de lămâie.


2. Migrena biliară. Este cauzată de indigestie, tulburări hepatice, excese alimentare şi combinarea greşită a alimentelor, lipsa exerciţiilor fizice, consum de alcool.

În cazul în care nu se schimbă regimul alimentar şi nu se adoptă un program regulat de exerciţii fizice, afecţiunea se poate croniciza.

Simptome: Durere surdă în frunte, pulsaţii în tâmple.

Tratament: În primul rând, clisme care curate colonul. În mod frecvent, atunci când survine durerea, stomacul este supraîncărcat.

Urmaţi apoi tratamentul pentru migrena clasică.

3. Migrena de origine nervoasă (provocată de stările de tensiune nervoasă).

Oamenii nervoşi, dar şi cei sedentari suferă, în general, de această formă de migrenă. Stresul psihic şi anxietatea, lumina sau zgomotele puternice provoacă migrene de origine nervoasă.

Tratament: Odihniţi-vă într-un loc liniştit, la aer curat.

Beţi o ceaşcă de ceai fierbinte preparat din Mentă, Iarba-Mâţei sau Salvie.

Înainte de culcare, beţi o ceaşcă de ceai fierbinte preparat din Hamei sau din Salvie Roşie (o plantă foarte eficientă în cazul migrenelor).

Dacă migrena persistă, faceţi o clismă cu o jumătate de litru sau mai mult de ceai.


Clisma trebuie să fie foarte caldă, iar lichidul trebuie reţinut cât mai mult timp posibil.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Trei tipuri de migrene - Originea lor şi cum le poţi trata cu ajutorul plantelor medicinale!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu