Posted by / joi, 23 februarie 2017 / No comments / ,

Tratament natural utilizat în majoritatea bolilor infecțioase, respiratorii și chiar în tuberculoza pulmonarăUn articol de Ileana Mladinoiu

Una dintre clasicele legume folosite în bucătărie este ceapa. Ne place ori nu ne place, această legumă stă la baza multor feluri de mâncare, având o aromă aparte.

Dar ceapa nu este doar un simplu ingredient al diverselor rețete ce pot alcătui meniul unei zile. Ea prezintă de veacuri, la fel ca usturoiul, un spectru larg de acțiuni eficace asupra sănătății și nu mai deranjează pe nimeni mirosul urât.

cum scapi de infectiile plamanilor

Posibil ca tratamentul natural prezentat mai jos să nu constituie o noutate pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, îl reactualizez, imaginându-mi că unii l-ați uitat.

Așadar, voi prezenta siropul de ceapă cu miere pentru care…


…vă trebuie o ceapă mai mare sau două potrivite și 100 g de miere.

Preparare:

Ceapa se coace în spuză sau într-o tăviță smălțuită pusă într-un cuptor (cum se coc merele în coaja lor), până ce s-a înmuiat bine. Se curăță de foile externe, se zdrobește miezul, se omogenizează bine cu mierea și la nevoie se subțiază cu puțină apă.

Se mai poate prepara fierbând 200 g de ceapă, curățată, spălată, tăiată mărunt, într-un vas cu 400 ml de apă. Se acoperă cu un capac și se fierbe la foc domol până scade la jumătate. Se strecoară și se adaugă mierea, după ce s-a răcit fiertura.


Ca acțiuni terapeutice pot fi enumerate: calmant, emolient, bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei căilor respiratorii.

Medicina populară îl consideră ca pe un remediu faimos în majoritaea bolilor infecțioase, respiratorii și chiar în tubeculoza pulmonară.

Cum se administrează: se dă la copii, după vârstă, una pânâ la 6 lingurițe pe zi până când cedează tusea, apoi dozele se scad treptat. Adulții iau în același fel 3 până la 6 linguri pe zi.

Acțiuni toxice adverse: ținut peste două-trei zile la temperatura camerei sau peste o săptămână la frigider devine toxic și trebuie aruncat. Apoi, ingredientele pot să nu fie tolerate de unele persoane.

Pentru aceasta este nevoie de prudență și de la caz la caz de avizul medicului.

Preparatul are și contraindicații: nu se dă la bolnavii de diabet, ulcer gastric/duodenal/ gastrită.


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tratament natural utilizat în majoritatea bolilor infecțioase, respiratorii și chiar în tuberculoza pulmonară

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu