Posted by / joi, 9 februarie 2017 / No comments / , ,

Toţi bolnavii cronic au un pH acid în organism – Iată cel mai simplu mod de a monitoriza şi ţine sub control echilibrul pH-ului
Ca să se menţină sănătos, organismul uman trebuie să aibă un pH uşor alcalin. Celulele şi interacţiunile celulare, dar şi bacteriile benefice din intestin şi din alcătuirea sistemului imunitar funcţionează cel mai bine într-un mediu uşor alcalin. Aciditatea ridicată a corpului afectează toate sistemele organice.

Este un fapt dovedit ştiinţific că acidoza (o afecţiune manifestată prin creşterea pH-ului corpului) creşte sensibilitatea corpului la un spectru larg de boli, printre care şi:

teste ph pentru aciditatea organismului

• Obezitatea, bolile metabolice şi inabilitatea de a da jos din kilogramele în plus

• Inflamaţia cronică

• Tensiunea arterială ridicată

• Îngrăşarea, obezitatea şi diabetul

• Bolile de rinichi şi ale vezicii urinare, inclusiv calculii renali

• Imunitatea slăbită

• Îmbătrânirea prematură

• Osteoporoza, fragilizarea oaselor, fracturile şi osteofitele

• Durerile articulare, durerile musculare şi febra musculară cu caracter cronic

• Oboseala cronică

• Tulburările de dispoziţie

• Digestia lentă şi tulburările de tranzit intestinal

• Suprainfecţiile micotice (candida)

Medicamente şi substanţele chimice toxice pot avea ca efect scăderea pH-ului organismului, acesta fiind unul dintre motivele pentru care niciun tratament farmaceutic nu este complet lipsit de reacţii adverse. Atunci când pH-ul corpului scade sub valoarea 6,4, funcţiile enzimatice sunt sistate, digestia are de suferit, iar corpul nu poate asimila în mod adecvat vitaminele, mineralele şi suplimentele alimentare.

Aciditatea crescută a corpului scade producţia de energie la nivelul celulelor, compromite funcţia de reparare şi regenerare a celulelor bolnave, anulează funcţia de detoxifiere a metalelor grele, şi face organismul mult mai susceptibil la oboseală si boală.

PH-ul corpului afectează întreg ansamblul funcţiilor organice. Cercetările au dovedit că bolile cronice nu se pot manifesta pe fondul unui pH alcalin, şi că virusurile, organismele fungice, mucegaiurile, candida şi celulele canceroase se dezvoltă şi se înmulţesc doar în mediile organice sărace în oxigen şi cu un pH scăzut. 


Acidoza poate fi rezultatul alimentaţiei acide, al acumulării de toxine, al reacţiilor imune, al stresului emoţional şi al oricărui alt proces care privează celulele de oxigen şi de alte elemente nutritive. În astfel de situaţii, organismul încearcă să refacă echilibrul pH-ului accesând toate rezervele minerale alcaline, printre care şi sodiul din stomac şi calciul din oase, ceea ce favorizează apariţia osteoporozei şi a multor altor boli.

Atunci când aportul de minerale din alimentaţie nu poate suplini pierderile, celulele se acidifiază, rezultatul fiind artrita dureroasă, fibromialgia, scleroza multiplă şi lupusul.

Bolile grave nu se pot manifesta în voie într-un mediu organic cu un pH sănătos şi bogat în oxigen. Iată de ce nu există, de exemplu, boli de cancer ale inimii! Sângele ce pleacă dinspre inimă şi compartimentul pulmonar este bine oxigenat şi are cel mai ridicat pH. Atunci când sângele traversează plămânii, toxinele acide sunt eliminate din sistem. În absenţa oxigenului, glucoza este sintetizată în acid lactic, ceea ce determină o scădere şi mai pronunţată a pH-ului celulelor. PH-ul urinei şi salivei bolnavilor este cuprins între valorile 4,0 şi 5,5. În fazele de metastază, pH-ul atinge valori chiar mai mici de atât.

„În anul 1964, doar o persoană din 214 se îmbolnăveau de boli grave. Astăzi, însă, acestea afectează 1 din 3 femei şi 1 din 2 bărbaţi. PH-ul este factorul determinant ce face diferenţa între sănătate şi boală, iar media valorică a pH-ului în rândul populaţiei globale este cuprinsă în prezent abia undeva între valorile 4 şi 5.


Cum poţi monitoriza echilibrul pH-ului corporal


Vestea bună este că îţi poţi verifica uşor pH-ul corporal folosind benzi farmaceutice de măsurare a pH-ului.

PH-ul poate fi măsurat oricând pe parcursul zilei, dar cel mai indicat este să testezi şi să înregistrezi pH-ul dimineaţa la aceeaşi oră. PH-ul este mai acid dimineaţa decât în orice alt moment al zilei, şi principalul tău scop trebuie să fie obţinerea unei valori pH cuprinsă între 6,5 şi 7,5 la măsurătoarea matinală.

PH-ul salivei trebuie să fie apropiat de cel al urinei. Ca să măsori corect pH-ul salivei, aşteaptă să treacă cel puţin două ore de la servirea mesei. Umple gura cu salivă, după care înghite-o şi repetă aceşti paşi ca să te asiguri că saliva este curată înainte de recoltarea unei probe.

Nu este necesar ca alimentaţia să fie alcătuită exclusiv din alimente alcaline. Încearcă să menţii un raport de 70-30% între alimentele alcaline şi cele acide. Şi reţine că şi stresul influenţează pH-ul, aşa că introdu în rutina zilnică şi măsuri de gestionare a stresului!

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Toţi bolnavii cronic au un pH acid în organism – Iată cel mai simplu mod de a monitoriza şi ţine sub control echilibrul pH-ului

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu