Posted by / joi, 2 februarie 2017 / No comments / ,

Sfaturi și tratamente pentru furunculoză!
În furunculoză se recomandă numai plante medicinale cu proprietăţi antibiotice, antiseptice, astringente, depurative, dezinfectante şi diuretice, cu rol în anihilarea activităţii bacteriei responsabile.

Ce trebuie sa știți: 

eliminarea bacteriei furunculilor

- Pentru evitarea răspândirii infecţiei în sânge se interzice stoarcerea furunculului.

- Igiena corpului şi fierberea rufăriei, este obligatorie.

Tratamente interne:

- se utilizează o infuzie din trei-fraţi-pătaţi, preparată dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită, care se ia lingură cu lingură la interval de trei ore;

- infuzie de cicoare (10-20 g frunze sau rădăcini uscate şi mărunţite la un litru de apă clocotită). Se bea în cursul unei zile;

- infuzie din amestec cu herba de trei-fraţi-pătaţi (10 g), frunze de nuc (10 g), herba de fumariţă (10 g), herba de ţintaură (10 g), rădăcină de lemn dulce (5 g), seminţe de fenicul (5 g), din care se ia câte o linguriţă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează trei minute şi se beau câte trei căni pe zi, cu Bitter suedez;


Tratamente externe:

Acestea se fac cu plante care prezintă efecte emoliente, astringente, antiseptice, depurative şi maturative (de grăbire a colectării puroiului).

- comprese cu: infuzii din flori de muşeţel (3 linguri la 250 ml de apă clocotită), cu aplicare de pansamente sterile în zona afectată şi în nas;

- din flori de lumânărică, flori de soc, rădăcini de nalbă mare şi herba de zămoşiţă, cu efecte maturative;

- cataplasme cu miez de pâine, foi de ceapă coaptă, frunze opărite de varză, tomate sau muşcată, muiate în ulei de măsline.

După deschiderea furunculului se pun cataplasme reci cu foi proaspete de varză, până la decongestionare, iar pentru cicatrizarea rănii se folosesc comprese şi spălături cu decoct din amestec cu mărul lupului, rostopască, gălbenele şi coada şoricelului (în părţi egale) şi unguente locale cu gălbenele şi propolis.

Puteți alterna tratamentele sau alege câte unul din fiecare categorie. Dieta și igiena este obligatorie la orice alegere faceti.

Regimul alimentar impune, la început, o perioadă de curăţare(detoxifiere), timp de cinci zile, cu sucuri de crudităţi, în care se mai consumă două linguriţe de drojdie de bere proaspătă și o dietă lacto-ovo vegetariană, predominantă în legume proaspete (salată, tomate, varză, morcov), fructe (struguri), lactate şi măsline.

Dacă aveți predispoziție spre furunculoză este indicat, ca după vindecare episodului de furunculoză, să faceti cure periodice de tincturi de echinacee, cătina și propolis pentru întărirea sitemului imunitar.

Nu utilizați nici un articol vestimentar nou fără a fi spălat!


Despre autor:
Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan s-a alaturat Echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa cu ajutorul medicinei naturiste. Pe Elene-Lacramioara o puteti gasi si pe facebook!

*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sfaturi și tratamente pentru furunculoză!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu