Posted by / duminică, 19 februarie 2017 / No comments /

Să îi iertăm sau nu pe cei care ne-au făcut rău ?Publicitate
Un articol de Claudia Bulacu

De multe ori,viaţa ne pune în situaţii dificile şi până să găsim o rezolvare a situaţiei ,dacă ea mai este posibilă,avem tendinţa de a căuta vinovaţi : alţii,noi înşine sau chiar lui Dumnezeu îi reproşăm,uneori. Sunt cazuri în care vinovatul este chiar în faţa noastră,îl ştim, îl vedem,îi putem vorbi şi,poate,chiar îşi recunoaşte vina.

Ce ar trebui să facem în acel moment, să îl iertăm sau nu ? Cum e mai bine ?


a ierta ne face bine

Preoţii noştri ne sfătuiesc să iertăm pe cel care ne-a greşit, să încercăm să îi acordăm o nouă şansă,în speranţa că binele îl va ajuta să înţeleagă greşeala comisă. Ce se întâmplă,însă,dacă persoana repetă greşeala ? Să îl iertăm din nou sau nu ? Nu va profita de slăbiciunea noastră pentru a o lua de la capăt ?

Va vedea acea persoană şansa pe care i-o acordăm spre a se îndrepta sau o va socoti un semn al slăbiciunii sau chiar al prostiei noastre?

Iertarea nu este pentru celălalt,este pentru binele nostru

Domnul nostru Iisus Hristos ne spune : « de nu veţi ierta din inimă fratelui, nu veţi fi iertaţi ». Asta înseamnă că iertarea trebuie făcută din suflet,deci cu sinceritate, cu toată fiinţa. Altfel nici nouă nu ni se vor ierta păcatele. Dacă ar fi să judecăm pragmatic, trebuie să iertăm celuilalt pentru ca şi noi să fim iertaţi,la rândul nostru.

Nu este doar asta, iertând pe cel care ne-a greşit, noi îi arătăm binele. El când a greşit nu se ştie ce gânduri a avut,poate nu au fost curate,dar binele arătat de noi va birui răul care se găseşte în el şi se va îndrepta. Dacă nu se va întâmpla acest lucru imediat şi fratele va greşi din nou, noi trebuie să fim la fel de buni, şi aşa trebuie procedat pentru fiecare greşeală în parte până când binele va birui definitiv în inima lui.


Dacă un criminal omoară pe cineva, ce ar trebui să facă familia victimei,să-l ierte ? (nu discutăm de partea legală) Este cineva atât de puternic încât să ierte criminalul copilului său ? Teoretic,da.

Se spune că Dumnezeu nu dă niciodată mai mult decât putem noi duce, dar putem duce aceasta într-adevăr?

Răspunsul este,după părerea mea, acesta : trebuie să iertăm ,este foarte bine să o facem. E greu,însă,să îţi îngropi copilul şi să ierţi din toată inima criminalul. Nu sunt mulţi cei care o pot face,dar sunt.

Aceia au ajuns la o înţelegerea superioară a situaţiei. Aşa cum Sfânta Fecioară a îndurat moartea Fiului Său,răstignit pe nedrept,şi noi trebuie să acceptăm că răul care vine spre noi vine cu ştirea Tatălui şi că în spatele unei nenorociri se ascunde întotdeauna iubirea Lui pentru noi. Cu siguranţă, vom înţelege mai târziu aceste lucruri,dacă pe moment nu le putem vedea.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Să îi iertăm sau nu pe cei care ne-au făcut rău ?

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu