Posted by / joi, 16 februarie 2017 / No comments /

Reîncarnarea este forma supremă a iubirii lui Dumnezeu faţă de oameniPublicitate
Un articol de Claudia Bulacu

Unul din subiectele extrem de controversate ale ale omenirii este legat de fenomenul reancarnarii.Se pune întrebarea : există acest fenomen sau nu?

Conceptul de reîncarnare nu vine de la creştini,pentru că ei nici nu-l acceptă,dar este extrem de bine ilustrat şi explicat de religiile indiene, de budişti,în general,aici incluzându-se,evident, şi cultura tibetană.

cum putem sa ne reincarnam

Pentru a înţelege despre ce este vorba,vom încerca să dăm un exemplu. Un copil se naşte cu o boală gravă,incurabilă,de pildă,este orb. Aparent, acest fapt este o injustiţie. Pentru el şi părinţii lui, este o tragedie. Cred că suntem cu toţii de acord.

De ce a fost el « pedepsit » astfel ? Conform teoriilor unanim acceptate de către creştini, ce semeni aia culegi, deci el îşi culege roadele faptelor sale.

Bine,dar când a avut timp să facă păcate pentru a fi astfel « corectat » ? Unii teologi vor spune că el trage păcatele de la nouă neamuri, altfel spus, cei dinaintea sa au avut păcate grele şi răul este echilibrat acum, prin el.

Nu trebuie să uităm că la baza tuturor legilor spirituale stau aceleaşi principii : al echităţii, al justiţiei,deci, şi al iubirii. Singurul care ne poate judeca este, fireşte, Dumnezeu.

Mergem mai departe cu încercarea de a ne explica acest caz. Credeţi că Dumnezeu când judecă faptele noastre, le adaugă şi pe ale părinţilor noştri ? Personal, nu cred. Asta ar însemna că bieţii copii trag în urma faptelor părinţilor şi ei nu mai au libertatea de a evolua, deci s-ar încălca un alt principiu, al liberului arbitru. Or, asta contravine divinităţii. De aici, intervine frumuseţea situaţiei, adică începând din acest moment, putem vedea câtă iubire are Dumnezeu pentru noi.

Suntem într-o permanentă evoluţie spre perfecţiune


Cu fiecare etapă, eliminăm răul şi adăugăm binele. Dacă nu de bunăvoie, prin constrângeri,adică ne supunem legilor divine,care acţionează corect pentru toată lumea,că de-aia se numesc universale ! Fiecare etapă are în ea şi greşeli. Doar prin experienţă putem învăţa,teoria nu ne ajută prea mult. Budhiştii spun că la plecarea de pe pământ,cu un timp înainte de a se produce, ne reviziuim întreaga viaţă.


Conexiunea sufletului cu divinitatea este mult mai strânsă şi mult mai slabă cu trupul,deci cu partea materială. Mulţi îşi cer iertare faţă de cei cărora le-au greşit,alţii ,pur şi simplu,plâng. De ce ? Pentru că,nemaifiind ancoraţi prea strâns în trup,ci în spirit, îşi văd greşelile şi le regretă. În acel moment se ia şi un angajament lăuntric,acela de a repara cu orice preţ relele făcute. După desprinderea de trup, sufletul călătoreşte spre Sursă din care provenim cu toţii.

Unii teologi spun că există Judecata de Apoi, alţii nu susţin acelaşi lucru,dar susţin că se face o « evaluare » a vieţii care tocmai s-a încheiat,evaluare începută înainte de părăsirea truplui. În faţa spiritelor înalte, care aşteaptă fiecare suflet pentru a-i oferi ghidare în continuare, sufletul nou-venit realizează ce s-a întâmplat pe pământ cu o mai mare claritate şi în acel moment,ia decizia de a reveni să-şi îndrepte greşelile.

Din nou, divinitatea îşi arată măreţia şi iubirea faţă de noi,adică liberul arbitru este respectat,deci şi decizia de a reveni pe pământ este « aprobată ». În funcţie de ce a făcut fiecare, noua viaţă va avea anumite linii directoare,exact pentru a corecta răul făcut faţă de noi înşine şi faţă de întreaga Creaţie (aici se includ toate : plante,animale,planeta,în general),dar vom avea şi anumite calităţi dobândite de-alungul atâtor experienţe trăite.

Aşa se şi explică de ce unii copii au talente ieşite din comun (sunt poligloţi la vârste fragede,fără a lua lecţii) . Unele spirite care au ajuns la perfecţiune, deşi nu mai au nevoie să corecteze anumite fapte, acceptă să revină în trup pentru a fi exemplu (ghid) celorlati pe calea evoluţiei.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reîncarnarea este forma supremă a iubirii lui Dumnezeu faţă de oameni

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu