Posted by / miercuri, 1 februarie 2017 / No comments / ,

Pune un cățel de usturoi între două degete de la picioare. Iată ce se întâmplă!Publicitate
Un articol de Ileana Mladinoiu

“Nu cred că există țară din lume care să nu fi cunoscut și cercetat formidabilele calități medicinale ale acestei plante uluitoare” (Lalitha Thomas).

Sigur ați înțeles că vorbim despre usturoiul folosit de peste sute de ani pentru a trata diverse probleme de sănătate.

Multe studii au fost realizate spre a se cunoaște mai bine principiile active ale usturoiului și efectele lor fiziologice.

studiul despre gustul de usturoi din gura

Astfel, unele studii epidemiologice publicate între 1966 și 1999 au relevat efectul pozitiv al consumului de usturoi în prevenirea anumitor cancere (colorectal și de stomac).

Majoritatea studiilor au evaluat și efectul usturoiului asupra factorilor de risc ale bolilor cardiovaculare (cum ar fi: tensiunea arterială, colesterolul și glucoza sangvină).

Știm foarte bine că planta în discuție a fost utilizată tradițonal, date fiind proprietățile sale antimicrobiene , pentru prevenirea și tratarea gripei, acționând ca un antibiotic.


Dar nu despre beneficiile usturoiului mi-am propus să vorbesc în acest material, este important desigur, ci despre interesantul experiment al Lalithei Thomas, naturalist profesionist și autor al carții “10 plante esențiale”, făcut cu scopul de a demonstra eficiența cu care usturoiul pătrunde în sânge și începe să acționeze.

Lalitha Thomas ne spune că i-a pus deseori pe elevii săi să facă următorul lucru, îndemnându-ne și pe noi să încercăm.

La începutul unei lecții de 2 ore, toată lumea curăță câte un cățel de usturoi și îl pune între două degete de la picioare. În acest mod, usturoiul intră în corp prin piele și până la sfârșitul lecției, aproape toți vor spune că simt gust de usturoi în gură.


Unii au declarat că au simțit gustul de usturoi chiar după primele cinci minute.

Din când în când, spune profesoara, aveam câte un “caz dificil”, care trebuia să înceapă cu cățelul de usturoi ținut la subțioară. În felul acesta îmi demonstram întotdeauna teoria.
Publicitate
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pune un cățel de usturoi între două degete de la picioare. Iată ce se întâmplă!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu