Posted by / marți, 14 februarie 2017 / No comments / ,

Povestea năstureilor din metal aflați pe buzunarele blugilorUn articol de Ileana Mladinoiu

Blugii sunt văzuți astăzi peste tot și nu încape îndoială că dețineți măcar o pereche în garderoba proprie.

La început erau purtați ca pantalon de lucru. Cu timpul, s-au transformat într-un veritabil accesoriu al modei care a traversat epocile.

Să aflăm cum au apărut năstureii pe buzunarele blugilor și utilitatea lor


levi strauss buzunare blugi

Levi Strauss, un tânăr om de afaceri, devenit apoi celebru, lucra inițial într-o întreprindere familială specializată în țesături.

La 24 de ani, în 1853, Levi Strauss lua drumul Americii în timpul celebrei perioade denumite goana după aur, ca să-și facă propria avere.

Astfel, la San Francisco, deschide o manufactura de țesături, vănzând en-gros clienților pânze pentru cort și prelate din denim (nume de la “serge de Nimes”-“stofă din orașul Nimes”).

În 1866, Levi Strauss și-a dezvoltat afacerea având mai multe manufacturi în California. Unul dintre clienții săi, Jacob Denis, din Nevada, era croitor și confecționa pantaloni de lucru din denim cumparat de la Levi Strauss.

Însă, multi dintre muncitorii săi se plangeau de faptul că pantalonii se deteriorau foarte repede la nivelul buzunarelor.

Ca să elimine problema, croitorului i-a venit ideea să le adauge nituri. Astfel a reușit să întarească partea aceasta a pantalonilor, inovație ce-i va încânta pe muncitori, mai ales pe tăietorii de lemne.


Și pentru a evita copiile, în 1872, Jacob Denis îi propune lui Levi Strauss încheierea unui pateneriat.

Fiindcă nu dispunea de bani suficienți pentru brevet, croitorul îi cere lui Strauss să-l finanțeze, apoi să împartă roadele comercializării noului produs de îmbrăcăminte.

Brevetul a fost obținut în mai 1873, iar Jacob Davis devine supervizor în atelierele de confectionare a blugilor de la firma lui Levi Strauss & Co.

Odată cu trecerea timpului, pantalonii de lucru au devenit celebrii blugi, cea mai vândută îmbrăcăminte din America, începând cu anii 1920.

Reputația și popularitatea de care se bucură astăzi este planetară. Blugii sunt purtati atât de tineri cât și de oameni în etate.

Să fie pentru că au aceste nituri mici la buzunare cu povestea lor interesantă?


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Povestea năstureilor din metal aflați pe buzunarele blugilor

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu