Posted by / marți, 21 februarie 2017 / No comments / ,

Nu mai combina aceste alimente în aceeași salată, îți poți distruge sănătatea!
Și eu făceam asta până acum, puneam în salată tot felul de ingrediente pentru a fi cât mai gustoasă. Ei bine, de curând am aflat că o salată nu se prepară chiar așa, deoarece anumite alimente nu trebuie consumate împreună cu altele.

rosia este acida castravetele alcalin nu se combina

Cele mai des folosite legume, de exemplu, sunt roșiile și castraveții, însă acestea două, nu prea sunt recomandate spre a fi consumate în același timp, deoarece au durate de digerare diferite.

Asocierea alimentelor care au durate diferite de digestie duce la apariția fermentării, făcând digestia să fie îngreunată. Fermentarea duce la apariția simptomelor precum balonare sau flatulență. 

Un alt aspect demn de luat în seamă este că roșiile sunt alimente acidifiante în timp ce castraveții sunt alimente alcaline (recomandate pentru tratamentul aciditatii din stomac). Dacă sunt combinate, corpul tău se va umple de săruri, pentru că împreună formează o serie de săruri minerale ce îngreunează digestia si cer multe lichide, uneori păcălind creierul și solicitându-i băuturi în exces.

Așadar, castravetele și roșia nu sunt compatibile, de aceea nu ar trebui să fie consumate împreună. După ce au fost ingerate și au ajuns în stomac, începe să apară fermentația.


Iată și alte alimente ce nu trebuie consumate împreună:


1. Fructele nu se consumă imediat după masă, deoarece acestea necesită mai mult timp pentru a fi digerate. Consumându-le imediat după ce ai ingerat alte alimente, vei provoca o reacție asemănătoare fermentării vinului.

2. Pește și brânză

Deși este destul de consumată această asociere de alimente, nu este deloc una sănătoasă. Aceste două proteine prezintă durate de digerare diferite, ducând și la apariția fermentării.

3. Omletă cu carne

Deși sună destul de gustos, nu prea este sănătos! Alege doar un tip de proteină!

4. Pâine sau paste cu suc de fructe

Asociindu-le vei distruge enzimele răspunzătoare cu producerea digestiei.

5. Nu asocia legumele cu brânză!

6. Nu asocia pepenele roșu cu cel galben!

7. Nu consuma banană cu lapte!

8. Nu consuma fructe cu iaurt, vei duce la îngreunarea digestiei și la distrugerea florei intestinale!

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Ref: The Complete Book of Ayurvedic Home Remedies: Based on the Timeless Wisdom of India's 5,000-Year-Old Medical System,1998
*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nu mai combina aceste alimente în aceeași salată, îți poți distruge sănătatea!

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu