Posted by / luni, 27 februarie 2017 / No comments / ,

Motivul pentru care bunicii noştri nu sufereau de alergii alimentare
Te-ai gândit vreodată de ce pe vremea bunicilor rareori se întâmpla ca cineva să sufere de alergii alimentare? În prezent, alergiile alimentare sunt o problemă de proporţii, iar mulţi dintre cei afectaţi sunt copii. 

Asistăm la o adevărată epidemie de alergii alimentare, care, pe lângă faptul că provoacă suferinţă, se resimte din plin şi asupra buzunarului bolnavilor sau îngrijitorilor.

oamenii de la tara nu se imbolnavesc

Reacţiile alergice la alimente trimit anual peste 200.000 de oameni la secţiile de urgenţă ale spitalelor. În 2013, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a efectuat un studiu care a demonstrat că numărul alergiilor alimentare din rândul copiilor a crescut cu 50% între anii 1997 şi 2011.

Potrivit dr. Mercola, alergia la lapte este cea mai comună alergie alimentară. Acest lucru se datorează în primul rând introducerii de hormoni de creştere în lapte şi abuzului de antibiotice la creşterea industrializată a animalelor, practici care au luat treptat amploare începând din anul 1990.

Conţine oare hrana de astăzi lucruri care nu existau mai demult?


Cu siguranţă, da!

Există mai multe motive pentru care alimentele procesate pot provoca în mod direct anumite alergii. Aceste produse conţin cantităţi mari de arome artificiale, coloranţi alimentari, conservanţi şi nenumăraţi alţi aditivi cu potenţial alergogen. Printre aceste motive se numără şi o ameninţare gravă cu epicentrul în America.

Pe la jumătatea anilor ’90 au fost introduse tipuri noi de proteine în industria alimentară, fenomenul petrecându-se în mare parte tacit. O’Brien consideră că această schimbare a avut rolul de a maximiza profiturile încasate de industria alimentară. Cu adevărat frapant este faptul că nu s-au derulat niciun fel de teste pe subiecţi umani pentru a verifica efectele acestor proteine asupra organismului omenesc la consumul zilnic.

Unul dintre alimentele care au suferit transformări majore de-a lungul timpului este laptele, care în prezent a devenit principalul factor alimentar alergogen din SUA.

În 1994, industria produselor lactate a început să utilizeze rBGH (hormon de creştere bovin recombinant), un hormon de creştere obţinut prin inginerie genetică cu scopul de a creşte producţia de lapte. Principalul efect al inoculării acestui hormon a fost înmulţirea numărului de boli în rândul vacilor de lapte. Ca răspuns, industria lactatelor a crescut cantitatea de antibiotice administrate animalelor, ceea ce a cauzat mai departe o înmulţire a supermicrobilor rezistenţi la antiobiotice, microbi care s-au transmis şi la oameni.

Aşadar, de ce bunicii noştri nici măcar nu au ştiut ce înseamnă alergiile alimentare?

Răspunsul este cât se poate de simplu! Bunicii noştri nu consumau alimente procesate pline de conservanţi, ci alimente sănătoase provenite din ferme. Bebeluşii erau alăptaţi la sân, iar oamenii aveau obiceiuri alimentare mult mai sănătoase. În zilele noastre, tot mai mulţi oameni suferă de obezitate şi tulburări digestive din cauza aditivilor, chimicalelor, conservanţilor, stabilizatorilor, aromelor, coloranţilor alimentari şi a produselor modificate genetic.


Pe vremuri, carnea era complet organică. Puţini oameni mâncau în oraş, şi rareori produsele consumate cu acele prilejuri erau la fel de nocive ca cele de astăzi. Bunicii noştri mâncau mâncare gătită în casă, iar supa de pui era atât de sănătoasă încât era recomandată chiar ca remediu împotriva unor boli!

În copilărie, bunicii noştri nu stăteau închişi în casă cu ochii aţintiţi asupra ecranului calculatorului, ci ieşeau pe afară, mergeau cu bicicleta, se urcau în copaci şi se distrau în natură la aer curat. Nu erau duşi de mână la medic imediat ce se îmbolnăveau, ci erau trataţi în mare parte cu leacuri băbeşti. De fapt, chiar hrana pe care o primeau pe atunci reprezenta pentru ei un medicament.

Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol deosebit de important pentru sănătatea corpului. Fiecare celulă a organismului are nevoie de o nutriţie corectă ca să poată funcţiona în mod corespunzător.

Aşadar, putem concluziona că alergiile alimentare sunt rezultatul mai multor factori de mediu care pur şi simplu nu existau pe vremea generaţiilor anterioare. Îngrijorător este că lucrurile continuă să se înrăutăţească în ciuda tuturor semnalelor de alarmă clare că este momentul să se facă ceva concret în acest sens!

Despre autor:
Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.
Referințe:
http://www.realfarmacy.com/grandparents-didnt-food-allergies/
http://www.enlightened-consciousness.com/why-your-grandparents-didnt-have-food-allergiesbut-you-do-1/
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/06/14/why-are-there-so-many-food-allergies-now.aspx
http://www.healthy-holistic-living.com/grandparents-didnt-food-allergiesbut.html
http://www.wakingtimes.com/2013/12/31/grandparents-didnt-have-food-allergies-but-you-do/


*In lipsa unui acord scris din partea Secretele.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Motivul pentru care bunicii noştri nu sufereau de alergii alimentare

Iti Plac Secretele ?

Daca da, introdu aici adresa ta de E-mail pentru a afla mai multe Secrete.

Este GRATIS si nu facem spam !

Related Posts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu